Unsere Vorteile
 • Alle Prijzen incl. BTW
 • Beste prijsgarantie
 • Sampleservice
 • Gratis sampleservice
 • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
PVC laminaat

Welke moet u kiezen; Senso Lock 20 of Senso Lock 30? PVC kliklaminaat in vergelijking

Gerflor Senso Lock 20

Gerflor Senso Lock 20

Voor de leek is het lastig om klik PVC te onderscheiden op basis van technische kwaliteitskenmerken. Daarom wordt PVC kliklaminaat in 9 van de 10 gevallen gekozen op basis van het decor. De keuze van een geschikt ontwerp voor PVC laminaat is niet moeilijk maar ook op basis van de producteigenschappen is het niet lastig. Met deze blogpost willen wij u laten zien waar op te letten en wat het beste is voor u met de collecties Senso Lock 20 en Senso Lock 30. Ontdek wat er achter de PVC vloeren zit en hoe u deze verschillen kunt gebruiken voor uw renovatieproject.

Wat betekenen de pictogrammen?

Bij het zoeken naar een nieuwe vloer is er een breed scala aan pictogrammen voor de verschillende producten in de online shop van BRICOFLOR. Deze symbolen helpen bij het maken van de keuze op basis van de technische specificaties.  Dit doen ze door een vereenvoudigde grafische weergave. Een overzicht van de pictogrammen, die u zowel op BRICOFLOR als in de technische specificaties van de fabrikanten vindt, vindt u in onze blogpost Wat betekenen de pictogrammen.

Gerflor Senso Lock 20 en Senso Lock 30: Waar kan het PVC kliklaminaat gebruikt worden?

Klik PVC, evenals andere vloerbedekkingen kunnen specifieke ruimten en gebieden worden toegewezen waarvoor het geschikt is op basis van de zogenaamde gebruiksklasse. De classificatie bestaat uit twee cijfers. Senso Lock 20 wordt bijvoorbeeld aangegeven als klasse 22. Dit geeft aan dat de ontwerpvloer geschikt is voor gebruik in residentiële huizen met normaal verkeer. Senso Lock 30 heeft als gebruiksklasse 23 en 31. Dat maakt deze vloer dus geschikt voor drukbezochte ruimtes in huis en objectruimtes met weinig gebruik. De verschillende classificaties geven aan dat deze vloer bestand is tegen een verscheidenheid aan belastingen. Senso Lock 20 is in staat thuisgebruik met normaal verkeer te weerstaan, terwijl Senso Lock 30 sterk is tegen veel openbaar verkeer en voor laag verkeer in de commerciële sector.

PVC kliklaminaat met een gebruiksvriendelijk sluitsysteem.

Zowel de Gerflor Senso Lock 20 als het Gerflor Senso Lock 30 PVC laminaat beschikken over een gebruiksvriendelijk sluitsysteem. Het door Gerflor gepatenteerde vloersysteem onderscheidt zich door het eenvoudige leggen, zodat een Klik PVC vloer in een mum van tijd gelegd kan worden, ook door doe-het-zelvers. Het leggen is het beste op de kale vloer, maar kan ook gelegd worden op een oude vloer. Wees er in dit geval zeker van dat de oude vloer vlak en schoon is. Ook moet de oude vloer niet kunnen verschuiven. Door middel van de mes en groef verbinding kunt u eenvoudig de tegels of planken met elkaar verbinden. Schuin en elkaar steken en dan vlak leggen. Dankzij dit systeem is de renovatie, herinrichting of modernisering niet alleen heel gemakkelijk, maar net zo snel. Dus, volgens de fabrikant, kan worden gelegd tot 8 m² per uur.

Technische kwaliteitskenmerken in directe vergelijking

Diverse technische product –en kwaliteitskenmerken bieden vele voordelen voor het leven met en op vinyl laminaat. Senso Lock heeft veel van deze functies. Tussen de Senso Lock 20 en 30 zijn veel identieke eigenschappen, deze zijn te vinden in de volgende lijst:

 • Brandgedrag: Bfl-s1
 • Antislipklasse R9/R10
 • Slijtvastheids groep T
 • 4 dB contactgeluidsvermindering
 • Lichtechteid ≥ 6
 • PUR oppervlaktebehandeling

  Gerflor Senso Lock 30

Het kleine, maar subtiele verschil

Een essentiële vergelijking die nog moet worden gemaakt, gaat over de gehele oppervlakte, omdat hier de twee collecties verschillen. Het Senso Lock 20 PVC kliklaminaat van Gerflor heeft een totale constructiehoogte van 2,3 mm, met een 0,2 mm dikke slijtlaag. Senso Lock 30 daarentegen heeft een 0,3 mm dikke slijtlaag, met een totale constructiehoogte van 4,0 mm. In de directe vergelijking resulteert dit in een verschil van 0,6 mm in de hoogte. Ondanks dit verschil kunnen zowel Senso Lock 20 als Senso Lock 30 eenvoudig worden geïnstalleerd zonder deuren te hoeven bijschuren. De gebruiksklassen laten zien dat de Senso Lock 30 iets duurzamer en dus robuuster is dan de Senso Lock 20.

Op zoek naar nieuw PVC click laminaat? Dan is het PVC kliklaminaat uit beide collecties een sterke metgezel die u gemakkelijk in bijna elke woonruimte kunt gebruiken. Nu ontbreekt alleen de keuze van een geschikt ontwerp. De selectie aan verschillende ontwerpen zijn te vinden in de onlinewinkel van BRICOFLOR onder de collecties Gerflor Senso Lock 20 en Senso Lock 30.