Close icon

Project Floors Looselay/55: Eenvoudig te leggen, opvallend stijlvol!

Ontdek de bijzondere wereld van Project Floors Looselay/55 - het looselay PVC van een geheel nieuwe dimensie. Deze collect…

lees meer
-57%
In stock:
165,6 m²
1 - 5 van 5 Producten

Project Floors Loose-Lay/55 - Ruimte voor iets nieuws!

Het Looselay PVC uit de collectie Project Floors Loose-Lay/55 kan worden gecombineerd met talloze interieurstijlen en elk gewenst meubilair. De authentieke houtstructuren en moderne tegeloptieken zorgen voor diepte, waarbij de focus ligt op de individualiteit van de ruimte. Dankzij het gestructureerde oppervlak wordt de nieuwe woonervaring niet alleen visueel zichtbaar, maar ook voelbaar.

Naast de vele variaties in PVC vloer houtlook, vindt u in de collectie Project Floors Loose-Lay/55 ook smaakvolle designvloeren in tegeloptieken in moderne grijstinten en mediterrane nuances. Terwijl u het PVC in houtlook in 14 uitvoeringen krijgt in plankformaat, zijn er zes uitvoeringen beschikbaar in Looselay PVC tegels voor het tegeldecor.

Een moderne keuze voor ambitieuze interieurontwerpen

Met de collectie Project Floors Looselay/55 biedt de vloerproducent een PVC vloer die geschikt is voor vrijwel elke woongedeelte. Dankzij een selectie van authentieke hout- en steenlooks kan de Looselay PVC perfect dienen als alternatief voor gevoelige parketvloeren of prijzige steenvloeren. Ontdek bijvoorbeeld een PVC vloer met rustieke walnoot-look voor een knusse inrichting met een vleugje retro, of kies voor een moderne vinyl vloer met beukenhout-decor.

Speciaal voor een moderne keukeninrichting zijn de vinyl tegels een uitstekende optie. De PVC laminaat in grijze tegellook is verkrijgbaar met subtiele marmerpatronen of strakke designs en maakt indruk met zijn eigentijdse uitstraling in antraciet of lichtgrijs. Vooral de antracietkleurige PVC van Project Floors Looselay/55 kan perfect aansluiten bij industriële of stedelijke keukeninrichtingen.

Nooit meer compromissen sluiten met Project Floors Looselay/55.

De 4,2 mm dikke vloer van Project Floors Looselay/55 heeft een slijtlaag van 0,55 mm, die is verzegeld met een beschermende PUR-lak die de vloer beschermt tegen slijtage en het onderhoud van het vloerdecor vergemakkelijkt. De uitstekende brandwerendheid, geclassificeerd in brandklasse Bfl-s1, en de antislip oppervlaktestructuur zorgen ervoor dat u volledig beschermd bent tegen gezondheidsrisico's in zowel uitzonderlijke als dagelijkse situaties. Bovendien heeft de vloer afgeschuinde randen aan zowel de lange zijden als de kopse kanten van de planken, waardoor een subtiele 3D-look ontstaat.

Daarnaast is de heterogene en elastische PVC voorzien van geluidsreducerende eigenschappen, waardoor het omgevingsgeluid met wel zes decibel wordt verminderd. Zowel de PVC tegels als de planken van Project Floors Loose-Lay/55 hebben met succes de test voor rolstoelbestendigheid doorstaan. Het is zelfs mogelijk om deze vloer te installeren op vloerverwarmingssystemen (mits deze een temperatuur van 28°C niet overschrijden). Dankzij de robuuste, slijtvaste en onderhoudsvriendelijke eigenschappen is deze PVC vloer een uiterst gebruiksvriendelijke en probleemloze metgezel in het dagelijks leven.

Zo installeert u Project Floors Loose-Lay/55 PVC laminaat!

Het leggen van een Looselay PVC is uiterst eenvoudig en ongecompliceerd met enkele voorbereidingen vooraf. Bewaar de vloerbedekking eerst in de ruimte waarin deze gelegd zal worden, beschermd tegen invloeden van buitenaf, zodat deze kan acclimatiseren. Geschikte ondergronden voor installatie zijn allemaal vlak, schoon, droog en vrij van scheuren, met een temperatuur van minimaal 15°C. Ook het leggen van de PVC op tegels, PVC of parket is eenvoudig.

Gecoate en geëgaliseerde oppervlakken zijn ook geschikt voor het installeren van Project Floors Looselay/55. Let erop dat de ondervloer droog, scheurvrij, stofvrij en vlak moet zijn. Bij ondergronden met veel voegen en oneffenheden is het nodig om deze met een geschikt vulmiddel te egaliseren. Houd er rekening mee dat het PVC minimaal 48 uur moet acclimatiseren. Hiervoor worden de planken in kleine stapels opgeslagen in de desbetreffende ruimte.

Een ruime keuze en eenvoudige installatie  met Project Floors Looselay/55!

Bij het leggen van de PVC is het belangrijk om een kamertemperatuur van minimaal 18°C te hebben. Daarnaast is het aan te raden om de ruimte op te meten en met behulp van een krijtlijn in te delen voor een optimale verdeling van de vloer. Houd een minimale afstand van 2-3 mm aan ten opzichte van aangrenzende structuren, muren en leidingen.

Zowel het PVC laminaat als de tegels worden vastgezet met behulp van dubbelzijdig tape. Let erop dat de kopse naden bij het leggen van de planken een minimale verspringing van 15-18 cm moeten hebben. Het nauwkeurig op maat snijden gebeurt met een trapeziummes. Vervolgens kan de desbetreffende plank of tegel eenvoudig worden gebogen en doorgesneden met een haakmes.

Gezondheidsveilig en gemakkelijk te onderhouden

Met de A+ emissieklasse is deze collectie van Project Floors Loose-Lay/55 een reeks met een lage uitstoot die weinig tot geen schadelijke stoffen vrijgeeft aan de omgeving. Bovendien is dit kwaliteitsproduct bestand tegen chemicaliën, waardoor vermeende schadelijke vloeistoffen en oliën bij kortstondig contact geen blijvende zichtbare schade achterlaten.

Vertrouw op je intuïtie - Project Floors Looselay/55 bij BRICOFLOR

Je hebt nu de belangrijkste informatie en kenmerken van de PVC vloer van Project Floors Looselay/55 ontdekt. Mocht er echter nog iets onduidelijk zijn of heb je vragen, dan kun je uiteraard contact opnemen met ons vriendelijke en deskundige team via telefoon, ons contactformulier of e-mail.

We adviseren je graag met veel interesse bij je renovatieproject met de looselay PVC van Project Floors Looselay/55 en doen je een individueel aanbod bij grotere bestelhoeveelheden. Profiteer niet alleen van onze beste prijsgarantie, maar maak ook gebruik van onze gratis stalenservice als je verschillende decors van het Looselay PVC vloeren met elkaar wilt vergelijken. We kijken uit naar je komst!

Plus icon lees meer