Blauw behang - Ervaart het blauwe wonder van muurdesign

De kleur blauw wordt geassocieerd met de diepte van de zee en de uitgestrektheid van de horizon. Van dit psychol…

lees meer
20 / 280 Producent

Blauw behang - De echte allrounder in de interieurwereld

Een blauw behang inspireert niet alleen met zijn aantrekkelijke designs, prikkelende tinten en bijzondere structuren. Blauw behang heeft een bijzonder ontspannend en rustgevend effect, wat het ideaal maakt voor ruimtes waar een harmonieuze sfeer gewenst is. Vooral in uw slaapkamer is een blauw behang populair, aangezien de rustige uitstraling zorgt voor een gezonde en rustgevende slaap. Maar ook in andere kamers staat een blauw behang erg goed. Dit komt met name door het feit dat een blauw behang uw kamers groter laat lijken. Verschillende tinten blauw komen erg helder over en creëren zo een open, frisse sfeer die u uitnodigt om u te ontwikkelen. Daarnaast is er ook een brede selectie van effen behang beschikbaar in alle denkbare tinten, die voor extra rust zorgen.

Als u van iets ongewoons houdt, vindt u in onze winkel ook tal van blauw patroonbehang. Voornamelijk Scandinavisch behang inspireert met eenvoudige blauwtinten, wat een rustgevende sfeer oproept en de basis legt voor uw Scandinavisch interieur. Ook kunt u kiezen voor een geometrisch ontwerp, om zo meer structuur en eenvoud in uw kamers te brengen. Mocht u nou houden van iets klassiekers is er ook nog ons stijlvolle barok behang. Met name met gouden accenten zal het uw huis een koninklijke flair geven. Ten slotte, is blauw bloemen behang ook erg populair. De unieke ontwerpen met koele kleuren voegen een dynamisch gevoel toe aan uw interieur.

De materialen van een blauw behang

Een blauw behang kan bestaan uit een grote verscheidenheid aan materialen. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de drager en de oppervlakte van het behang. De drager van uw behang is papier of vlies, in dit geval is vlies de robuustere variant. Een vliesbehang heeft een ideale stabiliteit met een hoge mate van robuustheid. Ook is een vliesbehang, in tegenstelling tot een papierbehang, geschikt voor vochtige ruimtes, zoals uw badkamer of keuken. Hiernaast is een vliesbehang brandvertragend en kunt u een vliesbehang eenvoudig verwijderen als u na een tijdje toe bent aan een nieuw behang. Ook heeft u met een vliesbehang een eenvoudigere installatie, aangezien u de lijm direct op de muur kunt aanbrengen.

U kunt ook kiezen voor een behang met een papieren drager. Dit is een keuze die erg goed is voor het milieu. Hiernaast is een papierbehang over het algemeen een stuk goedkoper dan een vliesbehang, wat het de perfecte optie maakt als u geld wilt besparen op uw behang.

Een blauw vinylbehang

Een vinylbehang is een van de meest robuuste behangsoorten. Een vlieslaag wordt aangebracht op een coating van herhaaldelijk verhit en opgeschuimd vinyl. Dit zorgt er niet alleen voor dat uw blauw behang kras- en stootvast is, maar het geeft uw behang ook een bijzondere look en feel. U kunt uw vinylbehang ook in de keuken of badkamer gebruiken, aangezien dat het waterafstotend is. Bij installatie in de badkamer, moet u echter wel zorgen voor regelmatige ventilatie. Dankzij de goede lichtechtheid hoeft u zich ook geen zorgen te maken over een snel verlies van kleurintensiteit, wat ervoor zorgt dat u jarenlang kunt genieten van uw behang.

Een gestructureerd behang

Een structuurbehang kan zowel een drager van vlies als een drager van papier hebben. U kunt dus kiezen voor een eenvoudige installatie met een robuuste basis, of voor het goedkopere en duurzame alternatief. Een vinylcoating komt ook vaak voor op een structuurbehang, maar deze is niet zo uitgebreid verwerkt als bij een vinylbehang. Een blauw structuurbehang wordt echter ook gekenmerkt door een goede lichtechtheid en u kunt een structuurbehang voorzichtig reinigen met een vochtig doekje.

Bevestig uw nieuwe blauw behang op eenvoudige wijze dankzij deze voorbereidende stappen

Voordat u uw nieuwe blauw behang kunt bestellen, is het van belang dat u uw muren nauwkeurig op meet. Wij raden u aan om nog minstens één rol meer te rekenen voor uw bestelling. Zo houdt u rekening met snijverlies, wat met name bij patroonbehang zal optreden. Afhankelijk van welk blauw behang u heeft gekozen kan de installatie verschillen van elkaar. Dit heeft met name te maken met het dragermateriaal.

Ongeacht welk dragermateriaal u heeft gekozen heeft u alleen het standaard gereedschap nodig. U kunt uw blauw behang dan in stroken snijden en dan ongeveer vijf centimeter marge over laten. Dit kunt u later dan altijd nog afsnijden.

Ook is het van belang dat u bij het mengen van de lijmpasta klonten vermijdt, door constant te roeren. Ook is het van belang dat u ervoor zorgt dat uw muren zo glad en droog mogelijk zijn voordat u uw nieuwe blauw behang kunt bevestigen. Eventuele gaten of serieuze oneffenheden dienen opgevuld te worden voordat u verder kunt gaan.

Bevestig uw blauwe vliesbehang eenvoudig volgens deze stappen

Een vliesbehang heeft als voordeel dat u de lijm direct op de muur kunt aanbrengen.  Dit bespaart u de moeite van het opzetten van behangtafels en de lijm in laten trekken op uw verschillende behangstroken. Volg de volgende stappen om uw nieuwe blauw behang op uw muur te krijgen:

1. Verdeel de pasta met een lijmkwast zo gelijkmatig mogelijk over het te behangen muuroppervlak
2. Het is het beste om te beginnen in de linkerbovenhoek van uw muur. Neem de eerste strook van uw blauwe behang en plaats deze precies op de rand van de muur en het plafond.
3. Gebruik een behangborstel of -spons om het blauwe behang van boven naar beneden op de muur glad te strijken
4. Ga op dezelfde manier te werk voor de volgende stroken. Bij een patroonbehang moet u erop letten dat het patroon perfect in elkaar overloopt.
5. Veeg overtollige lijm snel van uw behang af en strijk eventuele littekens of luchtbellen glad met een littekenroller en een aandrukroller.

Een papieren behang bevestigen wordt kinderlijk eenvoudig dankzij deze stappen

Als u hebt gekozen voor een blauw papierbehang, zijn er een paar punten waar u rekening mee moet houden. Omdat u de lijmpasta ongeveer vijf tot tien minuten in moeten laten weken is het behang gevoeliger en kan het makkelijker scheuren. Zorg ervoor dat u ongeveer dezelfde hoeveelheid lijm gebruikt voor de afzonderlijke stroken en houd de inweektijd ongeveer gelijk zodat er geen visuele verschillen zijn. Met de volgende stappen zet u zonder problemen een blauw papierbehang op de muur:

1. Verdeel met een lijmkwast de pasta zo gelijkmatig mogelijk over de eerste strook behang en leg deze voorzichtig op uw behangtafel. Het behang mag niet gevouwen worden. De inweektijd begint op dit punt.
2. U kunt aan de volgende stroken werken, terwijl de eerste aan het weken is.
3. Zodra de inweektijd van de eerste strook voorbij is, kunt u deze op de muur aanbrengen. Ook hierbij kunt u het beste in een bovenhoek beginnen en het bovenste deel van het behang precies op de rand van de muur en het plafond plaatsen. Hierna moet u alleen het bovenste gedeelte op de muur glad strijken.
4. Zodra het eerste deel van uw blauw behang goed hecht, kunt u het onderste deel ook tegen de muur bevestigen en dit van boven naar beneden glad tegen de muur borstelen met een behangborstel of -spons.
5. Ook met een papierbehang moet u rekening houden met een eventueel patroon.
6. Zodra u klaar bent met behangen moet u de overtollige lijm snel van uw behang afnemen.
7. Indien er littekens en luchtbellen zijn ontstaan kunt u deze gladstrijken met een aandruk- en littekenroller.

Blauw behang van beroemde fabrikanten

Op onze site vindt u een ruime keuze aan blauw behang van tal van bekende fabrikanten. Zorg voor een ontspannen en sfeer met een harmonieus blauw behang. Of het nu gaat om een moderne ontwerpers, traditioneel bedrijf of een modemerk – het blauwe behang in onze online shop spreekt voor zich en zorgt voor een betekenisvol wandontwerp.

De behangfabrikant A.S. Création heeft niet alleen duizenden prachtige ontwerpen, maar met zijn hoge kwaliteit zorgt het ook voor een duurzaam wanddesign. Het mode- en lifestylemerk ESPRIT Home maakt ook indruk met zijn innovatieve ontwerpen voor moderne en eigentijdse interieurs.

A.S. Création - Blauw behang voor elke smaak

De behangfabrikant A.S. Création uit Duitsland produceert elk jaar meer dan 6.000 verschillende behangontwerpen, die talloze huizen in geheel Europa sieren met een prachtig wandontwerp. A.S. Création vertrouwt namelijk niet alleen op een smaakvol design, maar ook op hun hoge kwaliteit.

De eindeloze variatie aan stijlen in blauw behang wordt gegarandeerd door talrijke samenwerkingen met bekende merken en ontwerpers zoals Versace of Schöner Wohnen. Zo vindt u bij A.S. Création zeker wat u zoekt als het gaat om blauw behang. Daarnaast hecht A.S. Création veel belang aan het gebruik van de beste grondstoffen uit ethisch bosbeheer en een zorgvuldige omgang met de gebruikte hulpbronnen.

Bestel uw nieuwe blauwe behang veilig en vertrouwd online en geniet van de volgende voordelen

In onze winkel vindt u een ruime keuze aan blauw behang voor elke smaak en elke kamer. Bespaar uzelf de moeite van het zoeken naar het juiste blauwe behang in de verwarrende gangpaden van uw bouwmarkt en vindt uw nieuwe behang in onze online winkel, terwijl u comfortabel op de bank ligt. Indien u uw nieuwe behang bestelt bij Bricoflor geniet u van enkele voordelen die u nergens anders zult vinden.

Dankzij onze beste prijs garantie bespaart u niet alleen tijd en moeite, maar ook nog eens een hoop geld. Indien u hetzelfde behang bij een andere partij voor minder geld vindt, verlagen wij onze prijs speciaal voor u!

Ook kunt u gebruik maken van onze gratis sample service, voor als u nog niet helemaal zeker bent van het ontwerp, kleur of het materiaal. Met onze gratis sample service kunt u tot wel 8 samples bestellen, waarbij u ook nog een kortingscode geleverd krijgt voor uw definitieve bestelling.

Mocht u nu een grotere bestelling van plan zijn kunt u er ook voor kiezen om contact op te nemen met onze klantenservice voor een individuele offerte. Voor vragen, verzoeken of suggesties kunt u contact opnemen met onze klantenservice die tot uw beschikking staat. Bel ons tijdens kantooruren, schrijf ons een e-mail of vul simpelweg ons contactformulier in. Wij adviseren u graag over alle aspecten van ons blauwe behang en wij helpen u graag verder.

Plus icon lees meer