Contact
Heeft u vragen?

Wij helpen u graag! Contact Telefonisch 043 - 3020090 Of per e-Mail [email protected]

retro behang - tijd maken voor muren met persoonlijkheid

Het lijkt onwaarschijnlijk dat een stijl van zoveel jaar geleden nog steeds een trend is. De grote verscheidenheid aan kleuren zorgt ervoor dat mensen er nooit moe van worden.  Aan de kleur die het behang heeft, kunnen we snel herkennen bij welke tijd het hoort. In de jaren 60 zegevierden bijvoorbeeld geel, groen en blauw in combinatie met kleuren zoals rood of mosterd. In de jaren 70 en 80 werden juist levendigere kleuren zoals fuchsialimoengroen of butaanoranje gedragen.

Lees verder

Retro behang

Filter opties:

  • Beste prijsgarantie

    Gegarandeerd geen cent te veel betalen!
  • Persoonlijke offerte

    Grote projecten gepland? Vraag nu uw speciale prijs aan!
  • Gratis sampleservice

    Nu tot 8 gratis samples bestellen!

Door deze variëteit kun je spelen met de decoratiestijl en zo je woonkamer bijvoorbeeld een jaren tachtig uiterlijk geven terwijl je badkamer je naar de jaren zestig vervoert. Dit alles is mogelijk dankzij het retro behang.

retro behang beschikbaar in verschillende materialen

Retro behang kan niet alleen in verschillende kleuren worden geclassificeerd, maar ook in het materiaal van de bovenste laag.

retro papierbehang

Traditioneel wordt dit type behang gebruikt voor interieurdecoratie. Het is echter al enigszins verouderd. Vanwege de fijnheid van het materiaal alleen wordt papierbehang alleen aanbevolen voor ruimtes met weinig gebruik. Het is heel belangrijk om op te merken dat het niet wasbaar is, dus wees voorzichtig met het gebruik hiervan.

retro vliesbehang

Hoewel de retrostijl doet denken aan de oude tijd, is retro behang nu beschikbaar in modernematerialen. Hoewel het niet zo oud is als papierbehang, is vliesbehang een klassieker. De prachtige eigenschappen hebben vliesbehang een grote favoriet gemaakt, die meer biedt dan alleen mooie ontwerpen en kleuren. Dit type behang bestaat uit een vezel- of papierbasis met een toplaag van PVC, die het materiaal duurzaamheid biedt en het beschermt tegen vocht. Onder de kenmerken vinden we dat ze een goede lichtechtheid hebben en wasbaar zijn, waardoor ze het perfecte voor badkamer behang en keuken behang zijn.

het plaatsen van behang - leuker dankzij de retro print!

Hoewel het waar is dat het plaatsen van muurpapier meestal geen ingewikkelde taak is, kan het materiaal de moeilijkheidsgraad van de plaatsing verhogen. Hier kunnen we twee soorten behang onderscheiden: papierbehang en vliesbehang.

het plaatsen van retro papierbehang

Het papierbehang heeft geen ander materiaal dat het resistent maakt, dus de plaatsing is meestal iets omslachtiger. Lijm moet op de achterkant van het behang worden aangebracht. Vervolgens moet u ongeveer twee minuten wachten totdat het papier zacht is geworden zodat het op de muur kan worden geplaatst. Tegelijkertijd moet er lijm op de muur worden aangebracht. Bij het verwijderen moet u ook voorzichtig zijn, omdat het materiaal kan scheuren en stukken op de muur achterlaat die moeilijk te verwijderen zijn. Het is een soort economisch behang dat kan worden gebruikt voor kamers met weinig gebruik.

het plaatsen van retro vliesbehang

Het belangrijkste kenmerk van vliesbehang is dat het materiaal dat het bedekt een enkele gelakteacryllaag is. De naam van dit behang is ontstaan doordat de vezels waaruit de textielbasis bestaat worden verbonden zonder te worden geweven, zodat ze geen draden vormen. Wat betreft de plaatsing; het is veel eenvoudiger en comfortabeler, omdat het alleen nodig is om lijm op de muur aan te brengen. Tot dat het droogt kan de plaatsing worden gecorrigeerd wanneer dat nodig is. Het proces van verwijderen is net zo eenvoudig, start het gewoon vanaf de muur en u zult zien dat het geen residu achterlaat. Dit komt door de acryllaag die ze bezitten. Deze acryllaag maakt het product ondoordringbaar waardoor het  in vochtige ruimtes kan worden geïnstalleerd.

retro behang – fabrikanten en merken met de beste ontwerpen

In de BRICOFLOR online winkel zijn we grote fans van de retrostijl, daarom hebben we niet alleen de retro behang met de beste ontwerpen, maar ook van de hoogste kwaliteitJaren 70 behang past ook goed bij retro behang. Dit vooral in combinatie met effen behang

a.s. création – de duitse fabrikant die op de hoogte is van de trends!

De Duitse behangfabrikant A.S. Création is altijd op de hoogte van de nieuwste trends, zij weten dat de retrostijl nooit uit de mode raakt. In de catalogus staan ​​opnieuw uitgevonden modellen van deze stijl die niet onopgemerkt blijven. Een van hen is bijvoorbeeld het behang 349003 A.S. Création Björn met geometrische vormen in zwart en wit, ook typerend voor de jaren 60.

ontdek ons grote aanbod aan retro behang nu in de bricoflor online winkel!

Als u in de BRICOFLOR online winkel koopt, kunt u niet alleen het retrobehang mee naar huis nemen, maar kunt u ook profiteren van onze diensten. Een daarvan is bijvoorbeeld onze beste prijsgarantie, die ervoor zorgt dat u tegen de laagste prijs op de online markt koopt. Zelfs dan kan de prijs nog steeds lager zijn als u grote bestellingen wilt plaatsen. Als u dit meedeelt aan ons team maken zij graag een persoonlijke offerte voor u met de beste voorwaarden. Op dezelfde manier kunt u een idee krijgen van de kwaliteit van de ontwerpen, texturen, enz. Wij bieden u een gratissampleservice, waardoor u tot 8 verschillende samples van uw favoriete behang kunt ontvangen. U kunt contact met ons opnemen via e-mail, telefoon of via ons contactformulier. Wij wachten op u!