Vintage behang - terug van weggeweest

Een extravagante touch voor minimalistische omgevingen: vintage behang. Nu dat vintage stijl weer helemaal hip is, ku…

lees meer
-52%
origin-claim
-52%
origin-claim
1 - 20 z 228 Producent

Vintage stijl: behang dat niet uit de mode raakt

Normaal gesproken worden de termen vintage en retro verward. De vintage stijl is er een die refereert naar het verleden door objecten of kleding die van andere jaren komt. Normaal gesproken wordt de term geassocieerd met stukken van bekende ontwerpers die perfect behouden zijn en nu van grote waarde zijn, maar dit kan ook gezegd worden van elk oud object wat er nog goed uit ziet. En dat is precies de eigenschap die ze zo uniek maakt. Retro behang neemt u daarentegen juist terug naar vroeger, met behang dat vroeger in de mode was.

De vintage interieur stijl complimenteert perfect bijna alle huidige interieur stijlen, dit biedt een extravagante touch aan minimalistische omgevingen en memorabele contrasten. Vintage behang kan ook uw meubels in een heel ander daglicht zetten, waardoor ze er net iets meer uitspringen. 

vintage behang beschikbaar in verschillende materialen

Het vintage behang zal u niet alleen verassen met het aantal motieven en kleuren die beschik baar zijn, maar ook met de materialen waaruit het gemaakt is. Qua oppervlakte materialen, kunnen we onderscheid maken tussen twee verschillende soorten: vinyl en papier.

vintage behang in de papieren versie

Dit type behang is er een die traditioneel wordt gebruikt in interieur ontwerp. Maar het is inmiddels al een iets verouderd product, dit komt doordat het een gevoelig en fragiel materiaal is, en wordt alleen aangeraden voor kamers waar weinig gebruik van wordt gemaakt. Hiernaast is het ook niet afwasbaar, en dit kan voor problemen zorgen.

vinyl behang met vintage look

We kunnen niet alleen vinyl vloeren vinden op de markt, maar ook vinyl behang! En alhoewel ze niet zo oud zijn als papier behang, is vinyl behang inmiddels een klassieker. Het heeft fantastische eigenschappen, waaronder prachtige ontwerpen en kleuren. Dit type behang bestaat uit een onderlaag van vlies of papier met als top laag PVC, dit biedt een lange levensduur  voor het materiaal en isoleert het van vocht. In de eigenschappen kunnen we vinden dat het een goede lichtechtheid heeft en afwasbaar is, dit maakt het dé perfecte behangsoort voor badkamers en keukens. Kies simpelweg een van de exclusieve ontwerpen en laat uw fantasie de loop gaan!

behang is eenvoudiger dan ooit

Alhoewel het waar is dat behangen normaal gesproken makkelijk is om te plaatsen, kan het afhangen van het materiaal wat gebruikt is de moeilijkheidsgraad bepalen. Hierbij kunnen we onderscheid maken tussen twee soorten behang: papier behang en vliesbehang.

vintage behang met papier basis

Zoals we eerder al vermeld hadden, heeft papier behang geen andere materialen die het ondersteunen zodat het steviger is, hierdoor kan het behangproces enigszins moeizaam zijn. Lijm moet op de achterkant van het behang gesmeerd worden en vervolgens moet er ongeveer twee minuten gewacht worden zodat het kan inwerken op het papier, voordat het op de muur geplakt kan worden. Tegelijkertijd moet er ook lijm op de muur gesmeerd worden. Ook bij het verwijderen van papier behang moet er opgelet worden. Omdat het om een relatief fragiel materiaal gaat, kan het tijdens het verwijderen afscheuren en kunnen er kleine stukjes achterblijven die moeilijk te verwijderen zijn. Het gaat hier om een budget behangsoort die gebruikt kan worden voor kamers die niet veel gebruikt worden.

vliesbehang nu beschikbaar in vintage stijl

Vliesbehang heet zo omdat de behang bestaat uit een textiel basis die bij elkaar wordt gehouden zonder dat het geweven is, hierdoor worden er geen garen gevormd. Een andere eigenschap van deze behangsoort is dat het veel eenvoudiger is om op te hangen, u hoeft de lijm niet in te laten werken op het papier, u hoeft simpelweg alleen lijm op het papier te smeren, en vervolgens tegen de muur aanduwen. Ook het verwijderen ervan is velenmalen eenvoudiger. U kunt het simpelweg van de muur aftrekken en u zult zien dat er geen resten achterblijven. Omdat er een acryl laag op de behang zit is het waterdicht. Combineer de vintage stijl met landelijk behang voor een prachtig effect.

vintage behang - de beste merken op de markt

Hier bij BRICOFLOR hebben we niet alleen de meest prachtige vintage behang soorten, maar ook de kwaliteit is de best mogelijke. Dit komt doordat onze selectie van behang de beste merken bevatten. Kies nu uit meer dan 100 vintage behangsoorten!

a s création - vintage behang "made in germany"

Als er een fabrikant is die de muur decoratie wereld beheerst, dan is het zonder twijfel, AS Création. Niet zijn ze alleen bewust van de allerlaatste trends als het gaat om patronen en kleuren, maar ook de kwaliteit van alle behangsoorten die zijn produceren in Gummersbach, zijn van top kwaliteit. Zij hebben voor alle smaken en stijlen wel iets, deze bieden allemaal iets om bij te dragen aan uw alledaagse welzijn. De fabrikant is zich er zeer bewust van dat de visuele dingen die we dagelijks om ons heen zien, een grote impact hebben op hoe we tegen het leven aankijken, daarom zijn hun behang collecties zo uniek. Bijvoorbeeld, 363104 AS Création Palila is een retro behang die een etnisch gevoel aan uw kamers zal brengen. Een totaal andere stijl is de 341333 AS Création Scandinavian Style behang, die voor de meest gedurfde mensen zijn. A.S. Création heeft, naast vintage behang ook een groot assortiment jungle behang.

architects paper - wanneer innovatie de oudheid tegenkomt

Voor degene die de muur bedekking markt enigszins kennen, weten dat Architects Paper voor elegantie en onenigheid staat, dit is waarom het als een premium merk bekend staat. De vintage modellen van deze fabrikant zijn zeer speciaal. Hier vinden we kopieën van behangsoorten zoals 369714 Architects Paper Absolutely Chic, hierin vinden we niet alleen het patroon, maar ook de kleuren zal men niet onverschillig laten.

livingwalls - het nieuwste van het nieuwste voor de gedurfde mensen

Als u op zoek bent naar avant-garde ontwerpen, dan is Livingwalls zeker de fabrikant waar u naar uit moet kijken, zij richten zich voornamelijk op het midden-hoge segment van de markt. In hun brede aanbod kunt u ontwerpen vinden die u niet zo gauw bij andere fabrikanten zult vinden. Alhoewel hun vintage behangsoorten net wat anders zijn dan waar u normaal gesproken aan denkt als u het over vintage heeft, zijn ze zeer eenvoudig te combineren met elk meubilair. Neem bijvoorbeeld een kijkje naar 369293 Livingwalls Metropolitant Stories!

ontdek de perfecte vintage behang voor u bij de bricoflor online shop

Als vintage stijl helemaal uw ding is, mis dan niet de ontwerpen die we in onze cataloog hebben! Niet alleen hebben we veel merken en kleuren, als u bij ons koopt dan kunt u ook gebruik maken van onze fantastische services! Een daarvan is bijvoorbeeld, onze Beste Prijs Garantie, die verzekert u ervan dat u de beste prijs krijgt die online beschikbaar is. Als u van plan bent om een groter project aan te pakken, dan kunt u bij ons ook een persoonlijke offerte aanvragen, ons team zal dan de scherpste prijs voor u berekenen als u van plan bent om een grote kwantiteit aan te schaffen. En als u twijfelt tussen een aantal modellen en u weet het niet zeker, maak dan gebruik van onze gratis sample service, hiermee kunt u tot 8 modellen in huis halen om in alle rust uw keuze te maken. U kunt contact met ons opnemen per telefoon, email of via ons contact formulier.

Plus icon lees meer