Contact
Heeft u vragen?

Wij helpen u graag! Contact Telefonisch 043-3020090 Of per e-Mail [email protected]

Bruin behang voor een natuurlijke en gezellige sfeer

Een bruin behang oogt bijzonder natuurlijk en warm en zorgt voor een harmonieuze en ontspannen sfeer. Hiermee is een natuurlijk en rustiek ontwerp zo bereikt, maar een bruin behang kan ook heel elegant of urban overkomen en is beschikbaar voor elke stijl en kamer.

Lees verder

Bruin behang

  • Beste prijsgarantie

    Gegarandeerd geen cent te veel betalen!
  • Persoonlijke offerte

    Grote projecten gepland? Vraag nu uw speciale prijs aan!
  • Gratis sampleservice

    Nu tot 8 gratis samples bestellen!

Bruin behang - Haal de natuur in huis

De kleur bruin oogt heel natuurlijk en nuchter, mede doordat het met de aarde wordt geassocieerd. Dus is een bruin behang bijzonder goed voor uw kamers decoreren in een natuurlijke stijl, zoals de populaire ethno chic of zelfs de koloniale stijlen met invloeden uit verschillende culturen. Vooral een bruin behang met rustieke structuren, of patronen is erg geschikt voor deze stijl en om een gezellige en natuurlijke flair te genereren.

Zeer natuurlijk is bijvoorbeeld ook het authentieke behang in houtlook, dat in verschillende tinten bruin en houtsoorten beschikbaar is. De variatie is perfect om zo een zeer elegant kamerontwerp te realiseren. Zelfs in de jaren ’60 en ’70 was bruin erg populair in de interieurwereld. Zo kunt u met een mooi jaren ’70 behang een trendy vintage sfeer creëren. Vaak hebben deze geometrische patronen met een nostalgische charme.

Maar niet alleen rustieke en nuchtere stijlen zijn te realiseren met een bruin behang. In onze online winkel vindt u een verscheidenheid aan zeer elegant en nobel bruin behang, dat gedeeltelijk zelfs wordt geaccentueerd met gouden patroon. Want een bruin behang ziet er niet alleen heel gezellig uit, maar het kan ook heel serieus en gecultiveerd overkomen. Zo kunnen ook jonge en stedelijke ontwerpen gerealiseerd worden met een aantrekkelijk bruin behang. Met name grafisch behang, of luxe luipaard behang is hiervoor erg geschikt. Met een bruin behang hoeft u zich aan geen grenzen te houden, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Dit zijn de materialen van uw behang en dit zijn de praktische voordelen voor u

Even veelzijdig als de diverse bruine tinten is ook de wereld van het behang. U vindt in onze winkel niet alleen een grote keuze aan ontwerpen, maar ook verschillende materialen als het om het bruine behang gaat. In het geval van behang moet er onderscheid gemaakt worden tussen het dragermateriaal en het oppervlak.  Het dragermateriaal bestaat uit vlies of papier. Een papieren behang heeft enkele voordelen ten opzichte van een vliesbehang, zo is een papieren behang veel goedkoper en heeft het een goed ademend vermogen. Ook verkleint u met een papieren behang uw carbon footprint, aangezien dit veel duurzamer is dan een vliesbehang.

Een vliesbehang heeft ook veel voordelen ten opzichte van een papierbehang. Zo is dit veel makkelijker om te installeren. Ook is een vliesbehang een stuk robuuster. Bovendien kunt u een bruin behang van vlies gebruiken in de badkamer of keuken, aangezien het waterbestendig en lucht- en dampdoorlatend is. En ook aan uw veiligheid is gedacht; een vliesbehang is namelijk sterk ontvlambaar en kan heel gemakkelijk weer verwijderd worden zonder dat dit residu achterlaat indien u op een gegeven moment toe bent aan een nieuw behang.

Bruin vinylbehang - Een betrouwbaar behang van topkwaliteit

Als u kiest voor een vinylbehang, heeft u een ongelofelijk robuust behang in huis. Hier is op een toch al zeer robuuste drager van vlies herhaaldelijk opgewarmd en geschuimd vinyl aangebracht dat uw bruine behang robuust en duurzaam maakt. Een vinylbehang is, mede dankzij de fantastische scratch- en slagvastheid, ook geschikt voor kamers met een hoge belasting aan de muren. Daarnaast is een vinylbehang waterbestendig en erg slijtvast, u kunt dit dus ook in uw keuken of badkamer gebruiken. Het is echter wel van belang dat u voor regelmatige ventilatie zorgt, zeker indien u deze in uw badkamer installeert. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over een eventueel verlies van kleurintensiteit, dankzij de goede lichtbestendigheid van het vinylbehang.

Structuurbehang - Een bruin behang voor elke situatie

Met een structuurbehang kunt u kiezen tussen een drager van vlies of papier, de verschillen hier tussen staan boven beschreven. Een structuurbehang heeft ook een laagje vinyl, echter is deze minder intensief verwerkt als bij een vinylbehang. Dit zorgt ervoor dat het net iets minder duurzaam en slijtvast is als een vinylbehang. U kunt wel een structuurbehang eenvoudig schoonmaken met een vochtig doekje en u kunt bruin structuurbehang ook gebruiken in kamers met veel natuurlijk zonlicht.

Krijg uw bruine behang eenvoudig aan de muur

Bij het monteren van uw nieuwe bruine behang moet u letten op welke drager u heeft, dit heeft namelijk effect op de manier van het bevestigen. In principe heeft u alleen maar het standaard gereedschap nodig, het meeste hiervan kunt u vinden op onze website onder de categorie “behangaccessoires”. Ook moet u uw muren opmeten om zo precies te weten hoeveel rollen u dient te bestellen. Wij raden u aan om, vooral bij patroonbehang, minimaal één rol meer te bestellen, om zo te voorkomen dat u nog na moet bestellen.

Vervolgens dient u de rollen behang in aparte stroken op maat te snijden. Hierbij is het van belang dat u vijf centimeter marge aan de boven- en onderkant overlaat, dit kunt u vervolgens op het einde er af snijden. Begin dan met het mixen van de lijmpasta en gebruik hiervoor aandachtig de bijsluiter en probeer klonten te voorkomen. Ook is het van belang dat u er zeker van bent dat uw muren zo glad en droog mogelijk zijn, voordat u uw bruine behang gaat bevestigen.

Bevestig een bruin behang van vlies op snelle en eenvoudige wijze

Als u kiest voor een vliesbehang heeft u een voordeel op het gebied van de installatie. Het voordeel zit het hem namelijk in het feit dat u de stroken van uw bruin behang niet in de lijmpasta hoeft te drenken. U kunt de stroken direct op de muur plakken. Met de volgende stappen kunt u uw bruine behang van vlies eenvoudig aan de muur zetten.

1. Verdeel de pasta met een borstel zo gelijkmatig mogelijk op de muur. Let echter wel op, bedek nog niet het gehele muuroppervlak met de lijmpasta, anders kan dit namelijk voortijdig uitdrogen.
2. Begin met het bevestigen in een bovenste hoek van de muur. Neem uw eerste rol behang en zet deze precies op de rand van de muur en het plafond.
3. Strijk je het pad van je bruine behang met een behangborstel of -spons van boven naar beneden glad op de muur.
4. Ga verder te werk met de volgende behangstroken, bij een patroonbehang is het ook van belang dat u er op let dat het ontwerp goed in elkaar overloopt.
5. Veeg overtollige lijmpasta snel van het bruine behang af.
6. In het geval van littekens of luchtbellen, kunt u dit met een littekenroller of aandrukroller gladstrijken.

Volg deze stappen om uw bruine behang van papier aan de muur te krijgen

Bij het aanbrengen van een papieren behang is wat meer voorzichtigheid nodig, dit is omdat de afzonderlijke behangstroken in het lijm gedrenkt moeten worden. Dit proces duurt zo ongeveer vijf tot tien minuten en dit zorgt er ook voor dat het papier iets gevoeliger wordt. Zorg ervoor dat de hoeveelheid lijm die gebruikt wordt ongeveer gelijk is en probeer ook de inweektijd gelijk te houden, wanneer dit niet gebeurt kan dit leiden tot verschillen in de onderlinge behangstroken. Volg de volgende stappen om uw bruine behang aan de muur te krijgen:

1. Verdeel de pasta zo gelijk mogelijk op de eerste strook van uw bruine behang en verplaats deze voorzichtig naar uw behangtafel. Hierbij is het van belang dat er geen vouwen ontstaan, want dit is vaak niet meer los te krijgen. Vanaf dit moment begint ook de inweektijd.
2. Tijdens de inweektijd van de eerste strook van uw bruine behang kunt u eventueel al beginnen aan volgende stroken.
3. Zodra de inweektijd van uw eerste behangstrook verstreken is, kunt u deze aanbrengen op uw muur. Begin hiervoor linksboven in de hoek en begin het glad te borstelen met een behangborstel of -spons. Pas zodra het bovenste gedeelte van uw behang goed bevestigd is kunt u verder gaan met de onderkant.
4. Volg de volgende stappen voor de overige stroken van uw bruine behang, het is hierbij wel van belang dat u rekening houdt met een eventueel patroon.
5. Veeg overtollige lijmpasta snel van uw bruine behang af.
6. In het geval van littekens of luchtbellen, kunt u deze afwerken met een littekenroller en aandrukroller.

Bruin behang van beroemde fabrikanten

In onze online winkel vindt u een ruime keuze aan bruin behang voor een gezellige, harmonieuze en elegante sfeer. Tal van gerenommeerde fabrikanten geven uw muren een nieuw leven met hun aantrekkelijke wandbekledingen. Onze fabrikanten vertrouwen echter niet alleen op een smaakvolle vormgeving, maar ook op een hoge kwaliteit. Zo vindt u bij ons behang van A.S. Création, één van de belangrijkste spelers in de behangindustrie, maar ook bieden wij jonge merken als Livingwalls, die voor frisse wind in de industrie zorgen. Ook bieden wij premium merken zoals Architects Paper en we bieden zelfs behang van bekende modemerken als Versace aan.

A.S. Création - Een bruin behang voor elke smaak en kamer

De Duitse fabrikant A.S. Création inspireert elk jaar opnieuw met meer dan 6.000 verschillende behangontwerpen. Hieronder valt ook bruin behang voor elke kamer en stijl. De ontwerpen van A.S. Création sieren de muren van miljoenen huishoudens in Europa. Verschillende samenwerkingen met bekende ontwerpers en mode- en lifestylemerken zorgen voor eigenheid en originaliteit van uw nieuwe bruine behang. Maar A.S. Création is niet alleen bezig met zijn ontwerpen, ook besteedt de fabrikant uit Gummersbach veel aandacht aan een milieuvriendelijke en duurzame productie van zijn stijlvol behang. Gemoderniseerde productietechnieken zorgen voor een efficiënt energiegebruik en de gebruikte grondstoffen zijn uitsluitend afkomstig uit verantwoord bosbeheer. Ook doet de fabrikant aan constante kwaliteitscontroles, om zo te garanderen dat u een behang van topkwaliteit krijgt.

Bestel uw nieuwe bruine behang veilig en vertrouwd bij Bricoflor en geniet van de volgende voordelen

Bent u overtuigd geraakt van een bruin behang uit onze winkel en wilt u snel genieten van uw nieuwe behang? Wacht dan niet langer en bestel nu uw bruine behang bij Bricoflor, naast behang van topkwaliteit geniet u van nog enkele voordelen die u nergens anders zult vinden.

Zo profiteert u automatisch van onze beste prijs garantie, die ervoor zorgt dat u nooit meer te veel hoeft te betalen voor uw nieuwe behang, vloer of woonaccessoires. Indien u namelijk hetzelfde behang vindt bij een andere winkel zullen wij onze prijs aanpassen, op deze manier bent u bij Bricoflor altijd het goedkoopste uit. Ook kunt u, als u een grote renovatie van plan bent, een individuele offerte aanvragen. Vaak kunnen wij u dan voorzien voor nog betere voorwaarden.

Mocht u er nu nog niet helemaal uit zijn is dat ook niet erg. U kunt namelijk gebruik maken van onze gratis sample service. Hiermee kunt u tot wel 8 samples bestellen om zo verschillende behangontwerpen te kunnen vergelijken vanaf het comfort van uw eigen bank.

Indien u nog vragen, suggesties of opmerkingen heeft kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Dit kunt u doen via de e-mail, telefoon of via ons contactformulier. Wij horen graag van u en hopen u verder te kunnen helpen op het gebied van uw nieuwe behang.