Grijs behang - De veelzijdige wandbekleding voor individuele accenten

Grijs behang hoeft er niet altijd saai en somber uit te zien. Een grijs behang kan een stijlvolle basis vormen voor een ze…

lees meer
20 / 392 Producent

Grijs behang - De echte allrounder in de behangwereld

Met een grijs behang realiseert u de meest uiteenlopende inrichtingsstijlen. Grijs lijkt in eerste instantie heel eenvoudig en eentonig, maar u kunt het ook gebruiken om ongebruikelijke effecten te creëren in uw interieur. Grijs is te combineren met bijna alle andere kleuren, waardoor een grijs behang het ideale podium is om andere kleuren te laten stralen. Daarnaast kan grijs er ook heel serieus uitzien, wat het geschikt maakt voor elegante interieurs. Een grijs barok behang zorgt bijvoorbeeld voor een extravagante flair.

Als u houdt van iets moderner en eigentijdser, kunt u kiezen voor verschillende natuurlijke optieken. Ook het stadsleven kan geassocieerd worden met de kleur grijs, waardoor u met een grijs behang een heel stedelijk en hip interieur kunt creëren. Neem bijvoorbeeld het trendy betonlook behang en creëer een modern interieur in industriële stijl.

Grijs behang hoeft echter niet altijd serieus of modern en stedelijk te zijn, het kan ook voor een paar lichte en frisse echo’s zorgen. U vindt delicate geometrische ontwerpen in textieloptiek bij het Scandinavische behang, terwijl in het oog springende grafische jaren 70 ontwerpen uw interieur een vintage flair geven. Anderzijds betovert een bloemen- of exotisch behang met een grijs kleurenpalet met een charmante nostalgische uitstraling. Met name een jungle behang is hiervoor erg geschikt. Kiest u dus voor een grijs behang, dan heeft u een breed scala aan mogelijkheden.

Een grijs behang van de beste materialen

Een grijs behang is verkrijgbaar in verschillende materialen. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de dragerzijde, de achterkant van het behang, en het oppervlak. Het materiaal van de dragerzijde is papier of vlies. Een papieren behang is niet alleen erg goedkoop, maar het is ook een duurzaam alternatief van vliesbehang, en dankzij het ademend vermogen zorgt een grijs behang van papier ook voor een goed binnenklimaat.

Een vliesbehang is wat robuuster en kan door zijn uitgesproken vormvastheid heel gemakkelijk aan de muur worden bevestigd en kan ook heel gemakkelijk weer worden verwijderd, als u na een tijdje toe bent aan een nieuw behang. Daarnaast is een vliesbehang waterdicht en lucht- en dampdoorlatend, wat het geschikt maakt voor de keuken of badkamer. Grijs behang kan verschillende oppervlakken hebben, waarbij een vinylcoating voor een ideale duurzaamheid zorgt.

Alles behalve saai - Een grijs vinylbehang

Ook kunt u kiezen uit verschillende materialen voor het oppervlak. Bij een vinylbehang wordt meerdere keren verwarmd en geschuimd vinyl op een drager van vlies aangebracht. Dit maakt uw nieuwe grijze behang niet alleen zeer kras- en stootvast, maar het geeft uw behang ook een bijzondere uitstraling en gevoel. Hiernaast is vinylbehang ook erg geschikt voor in de badkamer of keuken, omdat het waterafstotend is en omdat u het schoon kunt maken met een vochtig doekje. U moet bij een installatie in de badkamer er echter wel voor zorgen dat er sprake is van regelmatige ventilatie. Dankzij de goede lichtechtheid hoeft u ook niet bang te zijn dat het grijze behang zijn kleurintensiteit verliest.

Een dynamisch structuurbehang - Een grijs behang voor elke situatie

Bij een structuurbehang heeft u de keuze uit een drager van vlies of papier. U kunt dus kiezen tussen een robuust behang met een eenvoudige installatie of het goedkope en duurzame alternatief. Ook hier vindt u vaak een coating van vinyl, die echter niet zo uitgebreid is verwerkt als bij een vinylbehang. Dit zorgt er ook voor dat het behang minder duurzaam is als een vinylbehang. U kunt dit grijze behang echter wel voorzichtig schoonmaken met een vochtig doekje en dankzij de goede lichtechtheid kunt u een structuurbehang ook in lichtere kamers gebruiken.

Het is tijd voor een nieuwe look - Zet een grijs behang snel op uw muur

Afhankelijk van het gekozen dragermateriaal voor uw nieuwe behang, verschilt de manier waarop ze worden aangebracht enigszins van elkaar. Ongeacht het gekozen dragermateriaal heeft u alleen het standaard gereedschap nodig. Voordat u uw grijs behang bestelt moet u uw muren opmeten. Wij raden aan om minstens één rol extra te bestellen, vooral bij een patroonbehang is dit van belang.

Knip de stroken volgens de afmetingen van uw muren en voeg aan de boven- en onderkant ongeveer vijf centimeter marge toe. Dit kunt u later precies afsnijden, om een strakke afwerking te krijgen. Probeer de pasta te mengen zonder klontjes en zorg ervoor dat uw muren glad en droog zijn, anders kunnen er oneffenheden op het behang komen, of kan het behang niet goed hechten aan uw muur. Afhankelijk van het dragermateriaal van uw grijs behang moet de pasta nu op de muur of op het behang worden aangebracht. Houd er bij een patroonbehang rekening mee dat het grijze behang afwisselend naar boven of naar beneden moet worden bevestigd. Voor meer duidelijkheid over uw specifieke behang moet u de handleiding doorlezen die bij uw behang geleverd wordt.

Een vliesbehang bevestigen wordt een kinderspel dankzij de volgende stappen

Een bijzonder voordeel van een vliesbehang is dat u de lijm direct op de muur kunt aanbrengen. Dit bespaart u niet alleen het weken van de behangstroken, maar ook het opzetten van de behangtafels. Volg de volgende stappen brengt u uw nieuwe grijze behang van vlies aan de muur:

1. Verdeel de pasta met een kwast zo gelijkmatig mogelijk over de muur, maar bedek nog niet het gehele muuroppervlak; anders droogt de pasta voortijdig uit.
2. U kunt het beste in de linkerbovenhoek beginnen met behangen. Neem de eerste rol behang en plaats deze precies op de rand van de muur en het plafond.
3. Gebruik een behangborstel of -spons om het grijze behang van boven naar beneden op de muur glad te strijken.
4. Doe hetzelfde met de volgende stroken. Indien u een patroonbehang heeft gekozen moet u er op letten dat het patroon goed in elkaar overloopt.
5. Overtollige lijm moet snel worden verwijderd en kleine luchtbubbels of littekens moet u verwijderen met een litteken- en aandrukroller.

Volg deze stappen om een papierbehang aan uw muur te bevestigen

In het geval van papierbehang is wat meer voorzichtigheid geboden bij het bevestigen ervan. Doordat de behangstroken moeten weken in lijm, worden ze iets gevoeliger en scheuren ze makkelijker. Zorg ervoor dat u voor de afzonderlijke stroken ongeveer dezelfde hoeveelheid lijm gebruikt en probeer de inweektijd ook gelijk te houden. Gebruik de volgende stappen om uw nieuwe grijze behang van papier eenvoudig op de muur te krijgen.

1. Verdeel de pasta met een kwast zo gelijkmatig mogelijk over de eerste strook behang. Leg dan de strook op de behangtafel en laat het intrekken. De inweektijd is begonnen op het moment dat u de lijm aanbrengt op het behang.
2. Tijdens de inweektijd kunt u ook beginnen aan de volgende strook, dit is echter niet per se nodig.
3. Zodra de inweektijd van uw eerste rol voorbij is, kunt u deze op de muur aanbrengen. Wij raden aan om in de linkerbovenhoek te beginnen. U kunt het beste van boven naar beneden te werk gaan en dit glad strijken met een behangborstel of -spons. Pas als het bovenste deel goed vastzit kunt u verder gaan met het onderste deel.
4. Ook hierbij moet u aandacht besteden aan het eventuele patroon.
5. Eventuele lijm kan nu weggeveegd worden en littekens of luchtbellen kunnen verwijderd worden met een litteken- of aandrukroller.

Grijs behang van beroemde fabrikanten

In onze winkel vindt u een brede selectie van hoogwaardig behang van bekende fabrikanten. Hieronder vindt u een rijke variatie van grijs behang. Of het nu leisteen, antraciet of duifgrijs is – er wachten talloze nuances in verschillende stijlen op u.

Zo vindt u bij de bekende behangfabrikant A.S. Création het perfecte grijze behang voor elke ruimte en stijl. Het modemerk ESPRIT overtuigt met zijn huismerk ESPRIT Home met grijs behang voor een lichte en harmonieuze sfeer, terwijl het moderne merk Livingwalls een beetje innovatie in de wereld van wanddesign brengt met zijn interpretatie van grijs behang.

Behang van A.S. Création - Een veelzijdig behang voor iedere stijl

Bij de bekende behangfabrikant A.S. Création vindt u behang voor elke situatie. Het Duitse bedrijf produceert meer dan 6.000 stijlvolle behangontwerpen voor een muurontwerp met een echte betekenis. Waaronder een rijke variatie aan grijs behang in alle denkbare kleurnuances, materialen en ontwerpstijlen. Het grijze behang van A.S. Création is niet alleen smaakvol vormgegeven, maar ook van hoge kwaliteit en het behang is ook nog eens erg milieuvriendelijk. De gebruikte grondstoffen zijn afkomstig uit verantwoord bosbeheer en er wordt veel aandacht besteed aan een efficiënt energiegebruik tijdens de productie.

Bestel veilig en vertrouwd uw grijze behang bij Bricoflor en geniet van de volgende voordelen

In onze winkel vindt u een ruime keuze aan grijs behang voor elke smaak en elke kamer. Bespaar uzelf de moeite van het zoeken naar het juiste grijze behang in de verwarrende gangpaden van uw bouwmarkt en vindt uw nieuwe behang in onze online winkel, terwijl u comfortabel op de bank ligt. Indien u uw nieuwe behang bestelt bij Bricoflor geniet u van enkele voordelen die u nergens anders zult vinden.

Dankzij onze beste prijs garantie bespaart u niet alleen tijd en moeite, maar ook nog eens een hoop geld. Indien u hetzelfde behang bij een andere partij voor minder geld vindt, verlagen wij onze prijs speciaal voor u!

Ook kunt u gebruik maken van onze gratis sample service, voor als u nog niet helemaal zeker bent van het ontwerp, kleur of het materiaal. Met onze gratis sample service kunt u tot wel 8 samples bestellen, waarbij u ook nog een kortingscode geleverd krijgt voor uw definitieve bestelling.

Mocht u nu een grotere bestelling van plan zijn kunt u er ook voor kiezen om contact op te nemen met onze klantenservice voor een individuele offerte. Voor vragen, verzoeken of suggesties kunt u contact opnemen met onze klantenservice die tot uw beschikking staat. Bel ons tijdens kantooruren, schrijf ons een e-mail of vul simpelweg ons contactformulier in. Wij adviseren u graag over alle aspecten van ons grijze behang en wij helpen u graag verder.

Plus icon lees meer