Zoeken naar search on website
Professioneel advies
+31(0)43-3020090
Maandag tot vrijdag: 08:30 tot 17:00
Help icon
CONTACT

Wit behang - De klassieker onder behang

Wit behang is een onmisbaar deel geworden van de interieurwereld. Wit is een klassieke muurkleur om de kamer rustig en open te maken. Het hoeft echter niet altijd bij een saai wit effen behang te blijven, want ook in de kleur wit zijn verschillende structuren en patronen beschikbaar.

Geen filters geselecteerd
€ 45,95 per rol € 9,95 per rol
Gelijk aan € 1,87 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 17,95 per rol € 14,50 per rol
Gelijk aan € 2,72 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 17,95 per rol € 14,95 per rol
Gelijk aan € 2,80 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 18,95 per rol € 15,50 per rol
Gelijk aan € 2,91 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 18,95 per rol € 15,50 per rol
Gelijk aan € 2,91 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 20,95 per rol € 16,95 per rol
Gelijk aan € 3,18 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 27,95 per rol € 16,99 per rol
Gelijk aan € 3,19 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 21,95 per rol € 17,50 per rol
Gelijk aan € 3,28 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 21,95 per rol € 17,50 per rol
Gelijk aan € 1,65 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 35,95 per rol € 17,99 per rol
Gelijk aan € 3,38 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 22,95 per rol € 18,50 per rol
Gelijk aan € 2,33 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 38,45 per rol € 18,99 per rol
Gelijk aan € 3,56 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 23,95 per rol € 19,50 per rol
Gelijk aan € 3,66 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 37,95 per rol € 19,95 per rol
Gelijk aan € 3,74 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 33,95 per rol € 19,95 per rol
Gelijk aan € 3,74 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 34,95 per rol € 19,95 per rol
Gelijk aan € 3,74 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 39,95 per rol € 19,95 per rol
Gelijk aan € 3,74 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 28,95 per rol € 19,95 per rol
Gelijk aan € 3,74 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 33,95 per rol € 19,95 per rol
Gelijk aan € 3,74 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 37,95 per rol € 19,95 per rol
Gelijk aan € 3,74 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling

Wit behang - Onbeperkte mogelijkheden in de inrichting van uw huis

Het bijzondere aan een wit behang, is dat het universeel inzetbaar is, voor elke stijl en elke ruimte. Niet voor niets zijn veruit de meeste wanden gedecoreerd met een wit behang, dit komt voornamelijk doordat de eenvoudige wandbekleding het mogelijk maakt om individuele accenten te leggen en een open sfeer te creëren, die u, met een wit behang, echt uniek kunt maken. Bovendien kan een wit behang, evenals andere lichte kleuren, een ruimte groter laten lijken en heeft een zeer harmonieus en rustgevend effect. Wit is te combineren met alle andere kleuren en zorgt voor enkele rustpunten voor het oog, zeker als de rest van het interieur heel expressief is vormgegeven. Gelukkig hoeft een wit behang niet altijd saai en monochroom te zijn, want de meest uiteenlopende patronen en structuren verrassen met ongewone effecten voor het ruimtelijke effect.

Een wit behang voor elke kamer en stijl

De wereld van behangpapier is erg divers, en vooral wit behang wordt erg gewaardeerd. In onze online winkel vindt u een grote selectie wit effen behang, dat bijzonder geschikt is voor eenvoudige en strakke interieurs. Ook kunt u kiezen voor overschilderbaar behang, dat standaard in het wit wordt geleverd. Dit heeft als voordeel dat het universeel toepasbaar is en dat u zelf de exacte kleur kunt kiezen, waarmee u uw muur wilt verven. De bijzondere structuren en patronen laten het behang ook schitteren zonder verf.

Als u van iets levendiger en ongebruikelijker houdt, kunt u in onze online winkel ook tal van wit patroonbehang vinden. Soms wordt het witte behang afgerond met een paar heldere en kleurrijke accenten, of aantrekkelijk textiel of natuurlijke optiek. Of het nu romantisch bloemen behang, elegant barok behang of spannend behang in de jaren 70 stijl is – talrijke witte behangsoorten vormen de perfecte setting voor een betekenisvol interieur.

Een behang in het wit - De materialen en verzorging

Ook voor een wit behang kunt u kiezen uit een grote verscheidenheid aan materialen. In principe kan een behang worden onderverdeeld in de dragerzijde, de achterkant van het behang dat aan de muur bevestigd zit, en het oppervlak. De dragermaterialen zijn vlies of papier, die niet alleen verschillen in uiterlijk en onderhoud, maar ook in de manier waarop u ze dient te bevestigen. Een papieren behang is de goedkopere optie, die hiernaast ook nog overtuigt met zijn duurzaamheid en goede ademende eigenschappen.

Een vliesbehang daarentegen is zeer robuust en heel eenvoudig om aan te brengen. Hiernaast is een vliesbehang brandvertragend en kunt u het behang ook weer eenvoudig verwijderen als u op een gegeven moment beslist dat het tijd is voor een nieuw behang. Ook kunt u een vliesbehang zonder enig probleem gebruiken in vochtige ruimtes, zoals een badkamer of keuken. Dit komt door het feit dat een vliesbehang waterdicht en lucht- en dampdoorlatend is.

Vinylbehang - Een duurzaam wit behang

Een vinylbehang is een van de meest robuuste behangsoorten. Hier wordt meerdere keren verwarmd en geschuimd vinyl aangebracht op een drager van vlies, wat niet alleen voor de bijzondere look en feel zorgt, maar het behang ook kras- en stootvast maakt. Een wit behang met vinylcoating is ook zeer geschikt voor de keuken of badkamer, vooral omdat een vinylbehang eenvoudig schoon te maken is met een vochtig doekje. Indien u ervoor kiest om een wit vinylbehang te installeren in de badkamer is het van belang dat u zorgt voor regelmatige ventilatie. Hiernaast kunt u ook van uw witte vinylbehang genieten in ruimtes met intens en constant zonlicht, dankzij de goede lichtechtheid.

Gestructureerd behang - Een flexibel behang voor elke situatie

Bij een wit structuurbehang kunt u kiezen tussen vlies of papier als dragermateriaal. U heeft dus de keuze tussen een eenvoudige installatie en het goedkope alternatief. Een structuurbehang heeft meest ook een vinylcoating, maar deze is niet zo uitgebreid verwerkt als bij een vinylbehang, dit zorgt er ook voor dat een gestructureerd behang iets minder slijtvast is. Dit witte behang is echter ook eenvoudig schoon te maken met een vochtig doekje en het heeft evenals een vinylbehang een fantastische lichtechtheid.

Zet uw nieuwe witte behang eenvoudig op de muur

Om uw nieuwe witte behang te bevestigen, heeft u alleen het standaard gereedschap nodig, een aantal hiervan kunt u vinden in onze winkel, onder de categorie “behangaccessoires”, zodat u alles comfortabel en eenvoudig bij een partij kunt afnemen. Afhankelijk van het gekozen dragermateriaal verschilt de toepassing van het witte behang van elkaar. Maar u kunt wel rekening houden met dezelfde basisregels. Op het begin moet u natuurlijk eerst kijken naar de grootte van uw muren, en deze goed opmeten. Zo kunt u uitrekenen hoeveel behangrollen u precies nodig heeft voor uw renovatie. Wij raden aan, zeker bij een patroonbehang, om één rol extra te bestellen, om er zo zeker van te zijn dat u niet meer na hoeft te bestellen.

Ongeacht het soort witte behang dat u kiest, moet u de stroken behang op maat knippen. Hierbij raden wij aan om een marge van vijf centimeter aan de boven- en onderkant te laten. Deze kunt u later aan de rand van de muur afknippen om een strakke afwerking te krijgen.

Ook moet u dan de lijmpasta gaan mengen. Hierbij is het van belang dat u ervoor zorgt dat er geen klonten ontstaan. Ook is het van belang dat uw muren zo glad en droog mogelijk zijn. Indien u een wit patroonbehang gaat behangen is het zeker van belang dat u kijkt naar het gegevensblad. Hierin wordt namelijk uitgelegd hoe u het beste om kunt gaan met het patroon, gedurende de installatie.

Bevestig een vliesbehang eenvoudig aan de muur

Het bijzondere voordeel van een vliesbehang is dat u de lijm direct op de muur kunt aanbrengen. Dit bespaart u niet alleen het weken van de behangstroken, maar ook het opzetten van eventuele behangtafels. U kunt de volgende stappen volgen om uw nieuwe witte behang van vlies op de muur te krijgen:

1. Verdeel de pasta met een lijmkwast zo gelijkmatig mogelijk over de te behangen muur. Let hierbij wel op! Smeer nog niet de gehele muur in met de lijm, anders kan deze namelijk voortijdig uitdrogen.
2. Begin bij voorkeur met behangen in de linkerbovenhoek van de muur. Neem de eerste rol behang en plaats deze precies op de rand van de muur en het plafond.
3. Gebruik dan een behangborstel of -spons om het witte behang van boven naar beneden op de muur glad te strijken
4. Ga op dezelfde manier te werk met de volgende stroken van uw nieuwe witte behang, waarbij u bij een patroonbehang erop moet letten dat het patroon goed in elkaar overloopt.
5. Veeg overtollige lijm snel van het witte behang af en strijk eventuele littekens of luchtbellen glad met een littekenroller en een aandrukroller.

Volg deze stappen om een papieren behang vliegensvlug te behangen

Bij het aanbrengen van een wit behang van papier is wat meer voorzichtigheid nodig, aangezien u de behangstroken ongeveer vijf tot tien minuten in de lijmpasta moet drenken. Dit zorgt er voor dat het behang gemakkelijk scheurt. Probeer voor de losse stroken evenveel lijm te gebruiken, en probeer de inweektijd gelijk te houden. Dit zorgt voor een professionele look en hiermee vermijdt u ongelijkheden tussen de verschillende stroken. Volg de volgende stappen om uw nieuwe witte behang van papier eenvoudig op uw muur te krijgen:

1. Verdeel de pasta met een lijmkwast gelijkmatig over de eerste strook. De inweektijd begint op dit punt.
2. Leg de behangstrook op de behangtafel en laat het intrekken.
3. Tijdens de inweektijd van uw eerste strook kunt u eventueel al beginnen aan volgende stroken.
4. Zodra de inweektijd van de eerste rol behang voorbij is, bevestigt u enkel het bovenste gedeelte tegen de muur. Dit kunt u dan glad borstelen op de muur met een behangborstel of -spons. Pas als dit goed plakt kunt u verder gaan met het onderste gedeelte van het witte behang.
5. Evenals bij een vliesbehang, moet u letten op een eventueel patroon en ervoor zorgen dat dit goed in elkaar over loopt.
6. Ook moet u overtollige lijm snel van uw witte behang afvegen en eventuele littekens of luchtbellen verwijderen met een littekenroller en een aandrukroller.

Wit behang van beroemde fabrikanten

Het klassieke witte behang wordt door veel fabrikanten aangeboden, maar hoe vindt u nu de juiste fabrikant voor uw nieuwe behang? In onze online winkel vindt u wit behang van veel verschillende bedrijven, zoals traditionele familiebedrijven, lifestyle- en modemerken en bekende designers. Iedereen hecht belang aan een individueel interieur, en dus ook wanddesign, en met elk van deze behangontwerpen zit dit snor, dankzij de karakteristieke eigenschappen van de verschillende bedrijven en collecties.

Bij de bekende behangfabrikant A.S. Création wordt u niet alleen overtuigd door de vele verschillende ontwerpen, maar ook door de duurzaamheid en hoge kwaliteit. Het premiummerk Architects Paper overtuigt met zijn prachtige witte behang voor veeleisende commerciële ruimtes, terwijl het moderne merk Livingwalls overtuigt met zijn innovatieve behang dat een frisse wind in uw kamers brengt.

Topkwaliteit dankzij de jarenlange ervaring van A.S. Création

Bij de bekende behangfabrikant A.S. Création vnidt u zeker wat u zoekt als het gaat om wit behang. A.S. Création biedt niet alleen prachtig wit behang, maar het biedt ook veel overschilderbaar behang. A.S. Création hecht niet alleen veel belang aan een aantrekkelijk design van uw wit behang, maar het houdt ook rekening met een zorgvuldig gebruik van de gebruikte middelen. Ook doet het bedrijf aan constante kwaliteitscontroles om u te garanderen dat u alleen behang van topkwaliteit krijgt.

Bestel uw witte behang veilig en vertrouwd bij Bricoflor en geniet van de volgende voordelen

In onze winkel vindt u een ruime keuze aan wit behang voor elke smaak en elke kamer. Bespaar uzelf de moeite van het zoeken naar het juiste witte behang in de verwarrende gangpaden van uw bouwmarkt en vindt uw nieuwe behang in onze online winkel, terwijl u comfortabel op de bank ligt. Indien u uw nieuwe behang bestelt bij Bricoflor geniet u van enkele voordelen die u nergens anders zult vinden.

Dankzij onze beste prijs garantie bespaart u niet alleen tijd en moeite, maar ook nog eens een hoop geld. Indien u hetzelfde behang bij een andere partij voor minder geld vindt, verlagen wij onze prijs speciaal voor u!

Ook kunt u gebruik maken van onze gratis sample service, voor als u nog niet helemaal zeker bent van het ontwerp, kleur of het materiaal. Met onze gratis sample service kunt u tot wel 8 samples bestellen, waarbij u ook nog een kortingscode geleverd krijgt voor uw definitieve bestelling.

Mocht u nu een grotere bestelling van plan zijn kunt u er ook voor kiezen om contact op te nemen met onze klantenservice voor een individuele offerte. Voor vragen, verzoeken of suggesties kunt u contact opnemen met onze klantenservice die tot uw beschikking staat. Bel ons tijdens kantooruren, schrijf ons een e-mail of vul simpelweg ons contactformulier in. Wij adviseren u graag over alle aspecten van ons witte behang en wij helpen u graag verder.

+ lees meer