Close icon

Maritiem behang – Deze behangen zorgen voor een maritieme flair!

vrijdag 13 november 2020

 

Strandstoelen, meeuwen, schepen en de zee - met maritiem behang beleeft u uw vakantie het hele jaar door thuis, aan uw vier muren. Maritieme elementen zoals schelpen, vuurtorens en zeesterren zorgen voor een ontspannen sfeer en zijn perfect voor als je even tot rust wilt komen. Maar niet alleen behang met motief roept een maritieme flair op. Gestreept behang en houtlook stralen een vleugje strandgevoel uit en Scandinavisch behang met geometrische en grafische dessins geeft de bijzondere relatie tussen mens en natuur weer.      

Maritiem behang kenmerkt zich vooral door een blauw kleurenpalet. Alleen al het kleurenschema wekt de indruk aan zee te zijn en de zeelucht op te snuiven. Monochroom behang in blauw of turkoois met fijne, contrasterende structuren roept een Atlantische sfeer op en subtiele natuurlijke tinten doen denken aan het strand. Turkoois en lichtblauw geven de diepte van de zee en de uitgestrektheid van de horizon aan.        

366322 A.S. Création Linen Style

Of het nu gaat om monochroom behang in zandgeel of patroonbehang met een visdessin - wat zorgt voor de maritieme flair? Beslis voor jezelf! Of het nu gaat om een ​​vakantie aan de Oostzee of Noordzee, de Atlantische Oceaan of de Stille Oceaan. Maritiem behang nodigt u in ieder geval uit om te ontspannen en te dromen, ook verwijst het naar de nabijheid van de zee. Een kleine selectie smaakvol maritiem behang brengt u dichter bij de verfrissende zee en biedt inspiratie voor combinatie en design.   

Een modelvoorbeeld van ontspannen leven

Nautische motieven en instrumenten van de zeevaart doen denken aan avonturenromans en expedities naar verre landen. Patroon behang met maritieme flair combineert een ontspannen sfeer zoals op vakantie met spannende en fantasierijke motieven.   

De uitgebreide collecties van A.S. Création omvatten tal van maritieme dessins in een subtiel kleurenpalet. Vintage en linnen optiek zorgen voor een natuurlijk tintje en wekken de indruk van een schilderij met structuren die doen denken aan penseelstreken. De textielstructuren van het motiefbehang zijn geschikt voor meubels in landhuisstijl en combinaties met gezellige meubels.    

Een nobel voorbeeld van de vaardige mix van nautische motieven en vintage look zijn behang met zeilschepen, letters en kompassen die een dromerig plaatje creëren. Dompel jezelf onder in de uitgestrekte Atlantische Oceaan en ervaar onderwaterwerelden vol koralen en vissen.   

Maritiem behang in blauw geeft een honger naar avontuur weer en lijkt op de uitgestrektheid van de zee, aangezien blauwe tinten optische diepte creëren. Frisse decors met surfboards zorgen voor een modieuze flair en kunnen uitstekend gecombineerd worden met moderne woonaccessoires. Dankzij de blauwe kleur van de meeste maritieme achtergronden lijkt de kamer groter en breder. Dus niet alleen waterthema's zorgen voor een maritieme sfeer, ook wolkenbehang ademt een maritieme vakantiesfeer uit.      

Martieme liefde voor het leven met gestreepte behangen en klassieke ontwerpen

blackboard 6 DD110331 Livingwalls Walls by Patel

Strepen zijn een klassiek element in mode en design . Of het nu gaat om T-shirts, sieraden of beddengoed - strepen zijn te vinden op bijna alle designobjecten en vormen een tijdloos element in de designgeschiedenis. De gestreepte look is een absolute must, zeker in de maritieme stijl. Vuurtorens, reddingsboeien en strandstoelen komen terug in het maritieme behang.

Strak en breed, opvallend gestreept behang in blauw en wit is een absolute klassieker in de behangwereld. Ook wandbekleding in zandgeel of elegant mosgroen behang getuigt van tijdloosheid. Het hoeven niet altijd blokstrepen te zijn, want fijne en smalle strepen doen denken aan het strand en de zee.

Naast het klassieke streeppatroon wekken ankers ook de honger naar de zee en zeelucht op. Het motief, dat in de popcultuur herhaaldelijk wordt gebruikt voor zeemansfiguren, staat voor kracht en duurzaamheid en betovert vaak met een lichte vintage touch of komt in een chique jaren 50-look.      

De natuurlijke ontwerpen die aan de zee doen denken

Maritiem behang inspireert niet alleen met het thema zeevaart, maar ook dankzij hun naturalistische uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan behang in houtlook op romantische wandelingen en strandhuisjes. Een combinatie van houtoptiek, die vaak een lichte vintage glans heeft, is ideaal bij warme en lichte meubels. Voor een heldere en frisse sfeer zoals op een milde zomerdag aan de Noord- of Oostzee, behang dat er heel ontspannen uitziet met kleuren in zandgeel en turkoois.       

Maritiem behang in Scandinavische stijl

Scandinavisch behang is absoluut trendy wandbekleding. Met geometrische en grafische ontwerpen in trendy kleuren zoals lichtblauw, antraciet en roze, structureert het moderne behang de ruimte en zorgt het tegelijk voor diepte en breedte. Scandinavische natuurlijkheid en sereniteit, fjorden en meren komen samen in het maritieme behang in Scandinavische stijl.    

Diverse geometrische en grafische achtergronden in trendy kleuren zijn een schoolvoorbeeld van Scandinavische maritieme sereniteit. Maar abstracte dessins doen ook denken aan de glitter van de zee of creëren door hun kleurenspectrum van blauw naar groen simpelweg een maritieme sfeer.  

363841 Livingwalls Hygge

Maritiem behang - Zorg voor een simpele installatie

Afhankelijk van het materiaal is de manier waarop je je behang bevestigt iets anders. Als u een patroonbehang kiest, moet u bij het snijden van de stroken op het juiste ontwerp letten.

In een vliesbehang zit een robuuste versie van de maritieme muuroutfits die ook snel en eenvoudig aan de muur gemonteerd kunnen worden doordat ze hier de mogelijkheid hebben - in tegenstelling tot een papieren behangpapier - de lijm direct op de muur aan te brengen.      

32718-3 A.S. Création Borneo

Omdat een behangpapier met een papieren achterkant inweektijd vereist, kunnen er afwijkingen in het patroon optreden vanwege de lage flexibiliteit van het materiaal. Dit probleem kan echter worden vermeden met een ongeveer gelijke inweektijd van de behangstroken. Kiest u voor maritiem behang op papierbasis, dan profiteert u van een voordelig en milieuvriendelijk alternatief.   

Een vinylbehang maakt vooral indruk met zijn authentieke en glanzende dessins en onderhoudsgemak. Het geschuimde kunststof zorgt voor de contrasterende look en stijlvolle effecten. Het materiaal is echter niet ademend, daarom wordt het niet aanbevolen om het in de badkamer te gebruiken.     

Vakantie gevoel in elke kamer

Maritiem behang biedt een scala aan creatieve woonideeën. Creëer een romantische sfeer en warmte in de slaapkamer met dromerige houtoptiek of neem een ​​goed boek in de hand en ga op avontuur met behang met drie masten en golfspray. Creëer een strandoase met schelp- en zeesterrenmotieven in uw badkamer en laat u gaan. De blauwe tinten van maritiem behang zijn ideaal voor het ontwerpen van een badkamer.       

Maar ook in een bar, hotel of kantoor nodigt maritiem behang in turkoois of aquamarijn uit om te blijven hangen en een contrapunt te creëren voor de dagelijkse hectiek en stress.  

Terug naar posts