SALE: Bespaar nu tot 70% in veel categorieën!

Leider haben wir aktuell technische Probleme mit unseren Produktseiten. Wir arbeiten an einer Lösung und sollten ab circa 16.30 Uhr wieder vollständig erreichbar sein.

Close icon

Rigid Vinyl: de nieuwe generatie vloerbekleding voor een eenvoudige renovatie

vrijdag 24 augustus 2018

PVC laminaat is al jaren erg populair en wordt ook beschouwd als een veelzijdige en technisch perfecte opvolger van het laminaat. Hoewel beide vloeren nu hout en natuurlijke materialen bedrieglijk goed kunnen nabootsen, heeft laminaat gedurende lange tijd hoog gescoord vanwege de gemakkelijke installatie. Met de nieuwe Rigid Board-technologie presenteren de fabrikanten robuuste en veelzijdige ontwerpbedekkingen. Wat zich verschuilt achter de innovatieve vloeren en welke voordelen zij u bieden, wordt in deze blog uitgelegd.

Wat is Rigid Vinyl en hoe verschilt het van andere vinyl-vloeren

Vloeren met een Rigid Board worden vooral gekenmerkt door hun speciale structuur. Rigid Vinyl wordt ook gecombineerd met PVC kliklaminaat. Conventionele vinylkleefstof en klikvinyl bestaan uit de slijtlaag, de decoratiefolie en een vinyl laag. Afhankelijk van het product wordt een oppervlakteafwerking of reliëfdruk gebruikt. Rigid vinyl heeft echter een extra steunplaat, die bestaat uit WPC. Het wordt een “rigid board” genoemd, omdat dit “onbuigzame plaat” betekent. En de vloer heeft inderdaad ook en uitstekende vormvastheid. Als gevolg hiervan heeft Rigid Vinyl vergelijkbare kenmerken als HDF-platen (High Density Fiberboard), die oorspronkelijk uit de laminaatindustrie komen. De vloer is daarnaast ook superieur dankzij de lage totale hoogte. De dikte van de vloer is vergelijkbaar met die van klikvinyl, daarom wordt het meestal aangeboden met een handig kliksysteem voor eenvoudige installatie.

Van je appartement tot aan je wintertuin—flexibiliteit dankzij de Rigid board

Hebo Vinyl Budget Plus "Baden"

Dankzij de verfijnde structuur biedt het Rigid Vinyl onbeperkte mogelijkheden voor zijn gebruik. In tegenstelling tot gewone vloeren reageert het nauwelijks op temperatuurschommelingen, omdat de stevige steunplaat vervormingen in het materiaal voorkomt. U kunt de Rigid vinyl om die reden op plaatsen leggen, die niet geschikt zijn voor normale vinylvloeren. U kunt het leggen in kamers met kamerhoge ramen, omdat Rigid vinyl tegen hitte van de zon kan. Als u niet van keramische tegels en vloeren houdt, is Rigid vinyl een aantrekkelijke en duurzame vervanging.

Maar niet alleen de verminderde gevoeligheid voor warmte maken de Rigid Board vloeren erg modern. U kunt Rigid vinyl plaatsen op uw oude vloeren. De stevige steunplaat zorgt ervoor dat de vloer zijn vorm behoudt en zich niet aan aanpast aan de oneffenheden van de grond, wat zou leiden tot onaangename deuken en hobbels.

Hebo Vinyl Budget: de alleskunner voor uw huis

Hebo Vinyl Budget "Sölden"

Met Hebo Vinyl Budget heeft u een duurzame vloer die daarnaast ook hoog scoorde in de gebruikscategorie voor de particuliere sector. Het Rigid vinyl biedt u een verscheidenheid aan toepassingen: dankzij de vochtwerende eigenschappen kan het ook in de badkamer en in de keuken worden gelegd. Uw veiligheid zal ook niet worden vergeten natuurlijk: de collectie is bestand tegen brand volgens de brandbeveiligingsklasse en heeft een antislipoppervlak waardoor u niet weglijdt.

De vloer is voorzien van een kliksysteem, zodat u het zelf kunt leggen. Nog comfortabeler is de bevestiging met Hebo Vinyl Budget Plus: deze collectie heeft dezelfde technische kenmerken en bovendien beschikt het ober een geïntegreerde geluidsisolatie. Het Hebo Rigid Vinyl is verkrijgbaar in drie tot vijf verschillende kleuren en kan ook worden geplaatst op vloerverwarming (warm water).

Ter Hürne Perform: diversiteit gepaard met hoge prestaties

Hebo Vinyl Budget Plus "Traun"

Bij Ter Hürne Perform vindt u een selectie van 36 kleuren in houtlook die, dankzij hun oppervlaktestructuur, er erg authentiek uitzien en voelen. De slijtlaag met een dikte van 0,55 mm beschermt de vloer tegen beschadigingen. Bij het kopen krijgt van de producten krijgt u er ook een fabrieksgarantie bij van 20 jaar. De vloer is gemakkelijk te reinigen en antibacterieel. Het heeft een geïnstalleerde geluidsisolatie van kurk, u hoeft dus niet veel tijd de investeren in het kiezen van de juiste geluidsisolatie. Ook deze collectie kunt u eenvoudig combineren met een warmwater-vloerverwarming.

 

 

Rigid vinyl vloeren: technische klasse en authentiek design

Rigid Vinyl is de nieuwste vloer in de vloerindustrie, u kunt uw collectie beveiligen met innovatieve technologie en profiteren van hun eigenschappen- zonder af te zien van de voordelen van de vloeren.

Wij hopen u een goed inzicht te hebben gegeven in de nieuwste ontwikkelingen op de markt voor vloerbekledingen. Als de uitvoerbaarheid van Rigid Board vinyl u heeft overtuigd, kun je het gemakkelijk bestellen via de online shop. Daar kunt u de actuele collecties van de populaire merkfabrikanten in alle rust vergelijken. Als u nog vragen heeft over de producten, kunt u altijd contact met ons opnemen. Schrijf ons een bericht via het contactformulier en wij helpen u graag verder.

Tot de volgende keer!

Uw team van BRICOFLOR, de nummer 1 voor wand- en vloerbedekkingen.

Terug naar posts