Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Vintage behang - met deze behangsoorten word je een tijdreiziger!

Verschillende stijlen kunnen eenvoudigweg niet worden afgeleid van de wereld van interieurontwerp. Zo vinden veel ogenschijnlijk trends uit het verleden weer hun plek op een vintage behang. Maak een reis terug in de tijd door de eeuwen en decennia met de vele vintage-stijl collecties en laat de charme van vervlogen tijden weer tot bloei komen. We hopen je hier te inspireren met een paar ogenschijnlijk vergeten stijlen, zodat het verleden bij je verder leeft.

Behang van de jaren 70 - Saturday Night Fever en Flower Power

Vooral hip was en is behang uit de jaren '70. De jaren zeventig zijn synoniem voor vrijheid, zelfexpressie, creativiteit en rebellie, dat is precies wat de behangsoorten uit de jaren 70 zijn. Sterke en frisse kleuren doen denken aan de hippiebeweging, dynamische patronen creëren een levendige sfeer, met deze ontwerpen ervaar je kosmopolitische flair.

De speciale collecties worden vaak geaccentueerd door verschillende culturele en spirituele elementen of boeien met een gewaagd popcultuurontwerp. Een vintage behang zoals het behang 367602 A.S. Création Linen Style wordt vaak geleverd in een aantrekkelijke used-look of shabby chic en kan ideaal worden gecombineerd met oude meubels.

Meer opvallende en poppy ontwerpen zijn ideaal om te combineren met design-hoogtepunten zoals de Bubble Chair uit de jaren 60 of fiberglas meubels. De charmante jaren zeventig-look kan worden geperfectioneerd met een kleurenpalet in geel, oranje en bruin, wat een zonnige sfeer creëert zoals in het klassieke Behang 701312 Livingwalls Styleguide Jung uit de jaren 70.

Oosterse behangsoorten – Duizend en een nacht

Naast de klassieke ontwerpen uit de jaren 70 kan het vintage behang ook inspireren met spirituele accenten en oosterse elementen. Gevoelige of kleurrijke ontwerpen met mandala's zorgen voor een levendige en harmonieuze sfeer. Voor de keuken biedt Oosters geïnspireerd tegelbehang, terwijl lentebehang lichtheid en vrijheid belooft. Kies bijvoorbeeld rustgevend behang met dromenvangers voor de slaapkamer en laat je vallen, of creëer een subtiele esoterische aanraking en een bijna meditatieve uitstraling om je heen met kleurrijke mandala's en houtlooks en ervaar inspirerende hippie-elegantie. In de collectie Boho Love van A.S. Création vindt u tal van vintage behangsoorten met een oosterse touch.

Patroonbehang voor een authentieke vintage look

Talrijke grafische en geometrische behangsoorten in alle denkbare kleuren lenen zich voor de realisatie van een smaakvolle vintage stijl. Kies uit zigzagpatronen, honingraten, polygonen en cirkels en creëer een jonge en frisse sfeer. De geometrische achtergronden zijn veel krachtiger en nog subtieler en perfect voor elke ruimte. In een blauw kleurenpalet zijn de vintage behangsoorten ook geschikt voor een ontspannen sfeer in de badkamer.

Bloemen behang in vrolijke kleuren is bijzonder geschikt voor bevestiging in de keuken. Leuke kleine bloemen toveren een charmante retro-sfeer, terwijl subtielere bloemendecors in de woonkamer voor gezelligheid en veiligheid.

Terug naar de toekomst: behang in de stijl van de jaren 50 en 60 voor een moderne sfeer

Als je de voorkeur geeft aan een levendige jaren zestig-look, raden we het mooie 51-012 Graham & Brown The Ultimate Flock-behang aan met een bloemenpapaverpatroon. De unieke achtergronden van de jaren 50 en 60 kunnen voornamelijk worden gecombineerd met vintage accessoires en levende elementen in pop-artstijl. In deze stijl vindt u bijzonder frisse en opvallende ontwerpen in heldere kleuren. Bloemenbehang en abstracte bloemenpatronen worden vooral geïnterpreteerd in de stijl van de jaren 50 en vormen de perfecte symbiose van retro en modern.

Vintage behang in de keuken: het recept voor creativiteit en veiligheid

Vintage behang in de stijl van de jaren 50 en 60, ondanks de retro charme met bijzonder modieuze en eigentijdse ontwerpen. Speciaal voor de keuken om behang uit de jaren 50 en 60 aan te bieden. Pak bijvoorbeeld het behang uit de Kitchen Dreams-collectie van A.S. Création en ervaar de flair van een authentiek Amerikaans diner in uw eigen keuken. Verschillende belettering en ontwerpen rond het onderwerp koken en bakken ademen nieuwe of authentieke jaren 50-flair in uw keuken zoals het behang 942821 A.S. Création Mix.

Tegelbehang in een vintage look is een goedkoop alternatief voor een echte tegelspiegel en kan ook gemakkelijk worden bevestigd en losgemaakt. Als u een vintage behang voor de keuken kiest, moet u kiezen voor een vliesbehang of vinylbehang, omdat ze worden gekenmerkt door optimale waterbestendigheid en dimensionale stabiliteit. Bijvoorbeeld behang met oosterse invloeden, zoals behang aan de muur van de A.S. Création Il Decoro een beetje exotisch in de keuken. Maak uw keuken functioneel met stijlvol tegelwerk in vintage-stijl en voel u thuis koken met vrienden en gezellige avonden in de familiekeuken.

Schrijf geschiedenis met historische achtergronden

Als de jaren 1950 en 1970 niet lang genoeg zijn om uw kamers het authentieke karakter van vervlogen tijden te geven, biedt elegant barok behang een nobele flair in de geest van de voorbije eeuwen. Voor een klassieke stijl bieden de ingetogen achtergronden bijvoorbeeld een Britse look. Voor meer extravagante faciliteiten en een luxueus huis biedt het merk Versace talloze exclusieve achtergronden. Edele motieven zoals pauwen, veren en schelpornamenten brengen u de charme van Franse kastelen thuis, zodat u het gevoel heeft dat u in een paleis en koninklijk kunt verblijven.

Barok behang: ervaar thuis de geest van het verleden

Met een nobel barok behang kunt u een majestueus vintage decor ervaren. U hoeft zich niet te beperken tot de combinatie met vintage meubels, maar heeft de mogelijkheid om het decoratieve behang modern te combineren, zoals veel fabrikanten modern historisch behang en interpreteren op een eigentijdse manier. Verschillende collecties pikken de eens weelderige, soms puristische vintage-stijl op. De collectie Architects Paper Luxury maakt indruk met een mix van hoogwaardige materialen en elegante bloemboeketten en ornamenten. Het barok behang is bijzonder effectief als een glinsterende achtergrond, textielbehang of met een echte flockcoating, die zorgt voor de fluweelachtige look en feel.

Vintage behang uit het gouden decennium

Absolute trend is ook het zogenaamde Art Deco behang. De wandkleding geïnspireerd op de Art Nouveau van de jaren 20 wordt gekenmerkt door een sensueel-expressieve kleurenstemming en een elegante combinatie van geometrisch en bloemendessin. De behangsoorten maken het gouden decennium waar, omdat de uitbundige sfeer en de culturele hoogtijdagen van de jaren 1920 ook worden weerspiegeld in het Art Deco-behang. Pak bijvoorbeeld het behang uit de PALILA-collectie van A.S. Création om een ​​sensueel, elegant interieur te creëren. De vintage behangsoorten van de jaren 1920 zijn een stijlvolle gouden glans, die ideaal kan worden gecombineerd met weelderige groene palmen. Het extravagante donkere behang in benzine of antraciet leent zich voor een decor met gouden accessoires en fluweelachtige meubels.