Barok behang – symbiose tussen geschiedenis en stijl op barok

Stel u voor om tijden van Bach te herleven met prachtige muzikale stukken op de achtergrond. Het is nu mogelijk dankzij&nb…

lees meer
-67%
origin-claim
-55%
origin-claim
20 / 560 Producent

Macht, rijkdom en uiterlijk, barok behang is terug!

Zoals in de architectuur en kunst van die tijd, straalt Barok behang grote schoonheid en glamour uit. Alhoewel Barok behang tot een van de klassieke muurbedekkingen behoort, is het de laatste jaren weer in de mode aan het raken, dit komt door een combinatie van interesse in de klassieke kunst met stijl en een interesse van het publiek in het moderne en avant-garde leven. Dit is waarom dit type behang perfect past, zowel bij oude gebouwen als in moderne lofts. Combineer dit met effen behang voor een rustigere look.

verschillende materialen voor barok behang

U zult niet alleen verschillen vinden in de kleuren en patronen voor dit behang, maar ook voor de compositie. Maar qua verschillen in materialen voor de oppervlakte, kunnen we onderscheid maken tussen twee verschillende types: vinyl en papier.

barok behang in de papieren versie

Papier behang wordt altijd al gebruikt in interieur decoratie. Maar helaas begint het een verouderd product te worden die nauwelijks meer wordt gebruikt, dit komt door het delicate natuur van het materiaal, wij raden het daarom ook alleen aan voor kamers met weinig verkeer. Hiernaast is het niet afwasbaar, dit kan een probleem zijn in het dagelijkse leven. Het voordeel van dit product is de prijs, het is geschikt voor alle budgetten.

vinyl behang in barok stijl

Niet alleen vloerbedekkingen worden gemaakt van vinyl. En alhoewel ze niet zo oud zijn als papier behangvinyl behang is nu al een klassieker. De uitzonderlijke eigenschappen hebben het een favoriet gemaakt, met meer dan alleen mooie ontwerpen en kleuren. Dit type behang bestaat uit een vlies of papier basis met een toplaag van PVC, deze biedt stabiliteit van het product en bescherming tegen vocht. In de eigenschappen vinden we een goede lichtechtheid en afwasbaarheid, dit maakt het de perfecte behangsoort voor keukens en badkamers. Kies simpelweg uw favoriete ontwerp en laat u fantasie de loop gaan.

behang is nog nooit zo eenvoudig geweest

Alhoewel het waar is dat behangen niet het meest ingewikkelde op de wereld is, bepalen de materialen wel hoe moeilijk het is om uw behang op te hangen. We kunnen hierbij onderscheid maken tussen twee soorten behang: papier behang en vliesbehang.

barok behang met papierbasis

Zoals we eerder al hadden geschreven, is papier behang gemaakt van een enkel materiaal die niet heel erg resistent is. Dit maakt het behangen enigszins lastig. Lijm moet op de achterkant van het behang geplakt worden, vervolgens moeten er een aantal minuten gewacht worden zodat het kan inweken op het papier. En tegelijkertijd moet er ook nog lijm op de muur gesmeerd worden. Ook bij het verwijderen van het papier moet er enigszins voorzichtig te werk gegaan worden. Als je het te haastig eraf probeert te halen, dan kan het behang afscheuren en kunnen er kleine stukjes achterblijven die lastig te verwijderen zijn. Dit type behang is eigenlijk meer een budget behang die wordt gebruikt voor kamers die relatief weinig begaan worden.

vlies behang – klassiek ontwerp voor elegante muren

Het vliesbehang wordt gekenmerkt door het materiaal dat wordt bedekt met een enkele gelakte acryl laag. Het behang krijgt zijn naam omdat het textiel, de basis van dit behang, bij elkaar wordt gehouden zonder dat het geweven is, hierdoor worden er geen garen gevormd. Als het gaat om het behangproces bij vliesbehang, dan is dit vele malen eenvoudiger en comfortabeler, je hoeft simpelweg alleen lijm op de achterkant van het behang te smeren, vervolgens kan het direct op de muur geplaatst worden, ook kan de positionering nog aangepast worden totdat het volledig opgedroogd is. Om het te verwijderen is het net zo simpel, trek het simpelweg van de muur af en u zult zien dat het geen residu achterlaat. Dit komt door de acryl laag die op het vliesbehang zit. Voor een klassiekere look, neem een kijkje bij vintage behang.

barok behang – fabrikanten en merken van de hoogste kwaliteit

In de BRICOFLOR online winkel hebben we niet alleen de meest prachtige barok behangsoorten in ons assortiment. Maar wij selecteren ook alleen de fabrikanten die de allerbeste kwaliteit aanbieden op de behangmarkt. Het assortiment bestaat uit verschillende stijlen behang.

as création – van js bach tot aan muurbedekkingen: barok behang gemaakt in duitsland

Als er iemand is die verstand heeft van muurbedekkingen dan is het wel de Duitse fabrikant AS Création. Niet alleen zijn ze altijd op de hoogte van de allerlaatste trends als het gaat om patronen en kleuren, maar de kwaliteit die ze produceren vanuit het Duitse Gummersbach is veruit een van de beste in de wereld. Het heeft voor alle smaken en stijlen wel iets te bieden, en ze zullen allemaal een positieve contributie leveren aan uw dagelijkse leven. Ontdek de elegantie van 30494-3 AS Creation New Classics, een iets gedempte versie van de barok stijl, met lichte kleuren die wat kalmte zullen geven aan uw huis. Hier tegenover staat, als u op zoek bent naar typische karakteristieke ornamenten van die tijd, dan raden wij de 96047-1 AS Création Bohemian Burlesque behang aan.

versace – pure en harde barok stijl in de italiaanse versie

Als er een merk is die de barok stijl perfect nabootst, dan is het Versace. Elegantie, stijl en ornamenten. Druipt van stijl in gouden kleuren die liefhebbers van deze perioden op prijs kunnen stellen. In dit geval is het voor ons zeer moeilijk om u één enkel product aan te raden van de Versace behang collectie, dit komt doordat bijna alle behangsoorten van Versace in barok stijl zijn. Maar wellicht is de meest opvallende de 96232-6 AS Création Versace 2, met de gouden randen en een donkerbruine achtergrond. Of misschien de 93568-1 AS Création Versace behang een versie die er wat klassieker uit ziet ten opzichte van de eerste. Voor meer behang in deze stijl neem een kijkje bij art deco behang.

michal sky living – eem wat modernere versie van barok behang

Dankzij een groot aantal mogelijkheden en de creatieve vrijheid die Michalsky Living aanbiedt, zult u een nieuwe vorm van interieur ontwerp ontdekken, maar ook andere kanten van uzelf als het gaat om stijlen. Misschien heeft u nooit geweten dat de barok stijl uw stijl was, maar met Michalsky Living behang weet je het nooit! Bijvoorbeeld, 30396-4 Michalsky Living Michalsky 2 is een stijl die apart staat van elke andere stijl.

ontdek het perfecte barok behang voor u bij de bricoflor online winkel!

Als barok stijl uw stijl is, mis dan niet de modellen die wij in ons assortiment hebben. Van alle merken en kleuren, en niet alleen dat! Omdat u bij onze online winkel behang koopt, dan kunt u ook genieten van onze fantastische services! Een daarvan is bijvoorbeeld onze Beste Prijs Garantie, wij verzekeren u hierbij dat u de beste prijs krijgt die online beschikbaar is. Deze prijs kan nog verder omlaag, in het geval dat u een groot project gaat aanpakken, dan komt u wellicht in aanmerking voor een persoonlijke offerte, hierbij zullen wij u een offerte toesturen met de best mogelijke voorwaarden. Als laatste bieden wij ook een gratis sample service aan. In het geval dat u geen keuze kunt maken, dan kunt u bij ons tot 8 gratis samples aanvragen, zodat u thuis in alle gemak uw keuze kunt maken voor u volgende muurbedekkingen. U kunt contact met ons opnemen per email, telefoon of via ons contact formulier. Wij horen graag van u!

Plus icon lees meer