SALE: Bespaar nu tot 70% in veel categorieën!

Leider haben wir aktuell technische Probleme mit unseren Produktseiten. Wir arbeiten an einer Lösung und sollten ab circa 16.30 Uhr wieder vollständig erreichbar sein.

Close icon

Designerbehang voor de woonkamer – 10 behangsoorten voor een persoonlijke sfeer

vrijdag 11 oktober 2019

Vooral in de woonkamer biedt een modern behang zich aan, want in deze kamer kunt u uw creativiteit de vrije loop laten en uw persoonlijkheid tot uitdrukking brengen. De woonkamer is vaak het centrum van het huis en moet daarom bijzonder uitnodigend en gezellig zijn. Designbehang kan van uw woonkamer een absolute blikvanger maken, want innovatieve looks, trendy kleuren en trendy motieven staan hier op de voorgrond.  Modern, romantisch of klassiek - wij hopen met behang impulsen te geven aan de persoonlijke vormgeving van uw woonkamer.

Gewoonweg ingenieus: geometrisch behang

Gestructureerd, lineair en modern - dat zijn de kenmerken van een geometrisch behang. Een grote verscheidenheid aan ontwerpen zorgen voor orde en een gestructureerde sfeer, maar ze kunnen nog steeds met een vleugje dynamiek overkomen. Er wordt een modern en lineair beeld gecreëerd met diamanten, roosters en vierkanten, die vooral opvallen op blauw behang. ESPRIT behang 365242 van ESPRIT Home combineert het beste van dynamiek en rechttoe rechtaanheid.

Driehoekige ontwerpen maken een absoluut modieus statement, terwijl de honingraatlooks en bubbelontwerpen een lichte vintage glans geven. Het moderne behang kan gecombineerd worden met trendy it-stukken zoals traliemeubelen en gloeilampen als lampen en is ideaal voor het realiseren van een puristische maar geaccentueerde stijl.

3D behang - Driedimensionaal behang

3D-behang maakt een einde aan saaie en saaie muren en brengt innovatief design in uw woonkamer. Verschillende geometrische patronen creëren een bijzonder visueel beeld en maken van uw woonkamer het hoogtepunt van uw huis. De ontwerpen van het hoogwaardige designbehang geven de indruk dat het behang uit de muur steekt. Bijvoorbeeld, met het behang 32720-4 Livingwalls Harmony in Motion van Mac Stopa heb je de behoefte om de muur aan te raken en zal je verbaasd zijn dat je geen hoogteverschillen voelt. De driedimensionale behangsoorten zorgen niet alleen voor grote ogen, maar maken uw woonkamer ook groter en zijn bijzonder geschikt voor een eenvoudige inrichting met schone meubels.

Art-déco behang - ontwerpbehang in de look van het gouden decennium

Art deco behang is geschikt voor een zintuiglijk elegante inrichting, die door de combinatie van geometrie en bloemenelementen overtuigt. Rond synthetiseerde Art Deco functionalisme en edele pracht en praal. Het smaakvolle behang uit de PALILA collectie van A.S. Création is ook verkrijgbaar in sensuele kleuren zoals diepe benzine, antraciet en taupe en oude roos en mosterdgeel, verrijkt met gouden effecten en glinsterende accenten.

In de woonkamer kunt u het wellustige en verdwijnende decennium nieuw leven inblazen met de elegante designbehang. Met fluweelzachte meubels en gouden accessoires kan de prachtige uitstraling nog verder worden geperfectioneerd. Palmbomen en groene planten vormen een aangenaam contrast met de elegante wandkleden.

Een reis door de tijd met behang – Retro behang – Behang in jaren ’60 en’70 stijl

Voor degenen die van een beetje ongebruikelijk houden, is retro behang met verschillende patronen de perfecte keuze. Bloemkracht, zigeunergevoel of zaterdagnachtkoorts - vintage behang zorgt voor een vleugje extravagantie en een levendige flair in de woonkamer. Designbehang met honingraatpatronen of veelhoeken is ideaal voor een stijl in de jaren '60 of '70 look. Of het nu levendig en kleurrijk is of in het klassieke kleurenpalet van de jaren '70, geel, oranje, bruin en groen, behang uit de jaren '70 staat garant voor een levendige sfeer en een goed humeur.

Ronde dessins en bubbelpatronen, zoals op het klassieke behang uit de jaren '70, zijn ideaal voor een mix van moderne en oude meubels. Vintage accessoires en een bijzondere inrichting maken van de woonkamer een real time capsule. Ook designklassiekers zoals de bubbelstoel of Bauhaus-meubels kunnen ideaal met vintage behang worden gecombineerd.

Beleef de zee: Scandinavisch behang in de woonkamer

Trendy Scandinavisch behang creëert een sfeer van harmonie en ontspanning in de woonkamer. Het designbehang uit het hoge noorden combineert de wilde natuur van Scandinavië op een modieuze manier met de urban chic van Stockholm en Kopenhagen.

In alle tinten blauw doen de maritieme wandkleden de ruimte groter lijken en doen ze denken aan de pracht van de zee. Het gevoel van meren, bossen en fjorden kan gemakkelijk in uw woonkamer worden gebracht met Scandinavisch behang. Met warme en lichte kleuren, natuurlijke materialen en kaarsen kunt u een ongeagiteerde sfeer creëren in de geest van het Deense Hygge-gevoel, dat staat voor gezelligheid en gezellige dagen. Neem pauze in uw gezellige woonkamer, die u uitnodigt tot rustiger aan te doen dankzij het designbehang.

Het stedelijke karakter van het moderne behang wordt gewaarborgd door de lineaire ontwerpen, die ook in metallic kleuren kunnen worden geleverd. De subtiele kleurnuances en de grafische ontwerpen maken van uw woonkamer een Scandinavische oase van welzijn. De A.S. Création Scandinavian 2-collectie geeft bijzonder goed uitdrukking aan de Scandinavische gevoel voor stijl.

Bloemen behang- Behang in botanische sferen

Ontbreekt het je woonkamer aan leven en dynamiek? Dan is bloemenbehang en behang met botanische motieven precies de juiste keuze voor jou. Of het nu liefdevol bloemenbehang of elegante palmbladeren zijn - bloemmotieven zijn niet alleen romantisch en speels, maar kunnen ook een stedelijke stijl benadrukken.

Het klassieke bloemenbehang is echter een integraal onderdeel van de designgeschiedenis geworden. Liefdevol vormgegeven bloemboeketten in lichte kleuren zijn bijzonder geschikt voor het creëren van een landelijke huisstijl met lichtgekleurde houten meubels, terwijl romantische roosontwerpen een emotionele sfeer creëren. Het gekwetter van vogels en het geritsel van de wind in de boomtoppen kan ook gemakkelijk worden bereikt met behang in een boslook. In een discreet kleurenpalet en met artistiek vormgegeven boommotieven kunt u in uw woonkamer even pauzeren van stress en alledaagse drukte en de natuur direct mee naar huis nemen.

En het gebied van bloemenbehang is breed: naast bloemenbehang vindt u in onze online shop ook bos en bomen- of junglebehang en Aziatisch geïnspireerde ontwerpen die doen denken aan Zen-tuinen zoals het behang 364984 Michalsky Living Dream Again van de bekende ontwerper Michael Michalsky.

Jungle behang – Ontdek exotische sferen

Ga met ons mee op een expeditie door de diepten van het regenwoud en ervaar exotisch design. Palm patronen en jungle ontwerpen zijn het hoogtepunt in de ontwerpwereld. Dus, natuurlijk, de behangindustrie pikt het moderne motief op en biedt een rijke selectie aan jungle behang.

In samenwerking met lifestyle blogger Laura Noltemeyer heeft A.S. Création een collectie ontworpen die het exotische patroon op een moderne manier interpreteert. De collectie A.S. Création Designdschungel 2 van Laura N. bestaat uit discreet bloem- en grafisch ontwerpbehang en opvallend palmbehang dat de popcultuur inspireert. Uitgebreid ontworpen palmbladeren in een stripachtige look overtuigen op een geometrische achtergrond.

Soms meer opvallend, soms meer terughoudend - met designbehang in een jungle-look kunt u het hele jaar door een vakantiestemming in uw huiskamer brengen. De exotische ontwerpen van het palmbehang getuigen van warmte en stralen een jeugdige charme uit. U kunt uw woonkamer bijzonder individueel vormgeven met junglebehang met vogels. Papegaaien zetten kleurrijke accenten en creëren een gevoel van vrijheid, zoals het hoort in een jonge en moderne woonkamer.

Het moderne behang kan ideaal gecombineerd worden met gouden accessoires en monochrome meubels, anders lijkt de ruimte al snel overbelast. Rechte meubels vormen het perfecte contrast voor deze dynamische designbehang in de woonkamer.

Beestachtig modern - Dierenbehang in de woonkamer

Designbehang in de woonkamer wordt steeds populairder, omdat het een saaie kamer snel en eenvoudig tot een persoonlijk statement kan maken. Dierlijke motieven kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt als een uitdrukking van persoonlijkheid, omdat dieren verschillende kenmerken en emoties symboliseren.

Verschillende vacht- en lederoptiek zorgen voor een wilde uitstraling, volledig zonder slecht geweten. Luipaardbehang 365032 Michalsky Living Dream Again van ontwerper Michael Michalsky, bijvoorbeeld, biedt een uitzonderlijk moderne uitstraling. De Leo-look speelt met een mix van edele elegantie en jeugdige rebellie en garandeert zo een bijzondere sfeer in uw woonkamer.

Maar ook vogelbehang met kraanvogels, zwaluwen en kolibries staat voor eigentijds meubilair. In combinatie met edele ornamenten beloven de designbehang in de woonkamer sensuele elegantie, terwijl beknopte contouren en heldere lijnen verleden, heden en toekomst met elkaar verbinden, net als behang 363173 A.S. Création Palila.

Een koninklijke ambiance met barokbehang in de woonkamer

Fluwelen gordijnen, kroonluchters en zilveren bestek - zoals een koningin of koningin kunt u zich ook gemakkelijk voelen met designbehang in decoratieve stijl. Barok behang combineert op unieke wijze historische barok- en rococo-ornamenten met moderne accenten en hedendaagse functionaliteit.

Verzamelingen zoals Architects Paper Kind of White van Wolfgang Joop komen met tal van smaakvolle ornamenten. Prachtige bloemboeketten en schelpvormen, Rocaille genaamd, en gouden lijsten nemen u mee op een reis door de Franse kastelen van de 17e eeuw en maken van uw woonkamer de prachtige leeszaal van een paleis.

Bijzonder hoogwaardig, esthetisch en functioneel barokbehang van hoge kwaliteit is het perfecte vliesbehang. Hier biedt een edele fluwelen optiek en Haptik zich aan u aan. Bovendien werkt een vliesbehang isolerend en houdt de warmte in de ruimte vast en dempt het de akoestische signalen. Een voorbeeld van de combinatie van historisch design, futuristische accenten en hoogwaardige materialen is de collectie  , die metallic effecten en een zijdezachte uitstraling combineert.

Een natuur- of stedelijk behang? Bij BRICOFLOR hebben we het allemaal!

Als u de voorkeur geeft aan een eenvoudige en gereserveerde, natuurlijke optiek biedt een ongeagiteerde flair. Met behang in houtlook bewijst u dat u solidair bent met de natuur en verspreidt u nuchtere charme. De natuurlijke uitstraling is ideaal voor gereduceerde landhuisstijlen of Scandinavische looks. De houtoptiek straalt niet alleen warmte uit en staat voor een gezellige sfeer, maar is ook goedkoper te installeren en goedkoper dan echte houten lambrisering. De in Gummersbach gevestigde fabrikant A.S. Création, die aandacht besteedt aan duurzame productie in de zin van natuurlijk behang, biedt het beste uit de wereld van designbehang in natuurlijke optiek met de collectie A.S. Création Best of Wood`n Stone 2nd Edition.

Steenbehang en behang in betonlook maken van uw woonkamer een stedelijk hoogtepunt. Want met rustieke bakstenen optiek en behang, zoals het behang 30669-4 Daniel Hechter, creëert u vanuit uw woonkamer een loft met moderne grootstedelijke flair. Het geraffineerde designbehang is bij uitstek geschikt voor een industriële stijl met metalen elementen en meubels in Shabby Chic.

Terug naar posts